Terugblik Wethoudersconferentie 2014

Op dinsdagavond 25 november en woensdag 26 november heeft de derde editie van de Wethoudersconferentie plaatsgevonden.

Wij kijken terug op een fantastische conferentie met inspirerende sprekers zoals Jack de Vries, Albert-Jan Kruiter en Alex Brenninkmeijer.

Via de volgende link vindt u de foto's van beide dagen: klik hier>>

Via de volgende link komt u bij de presentaties of verslagen van de sprekers:
klik hier>>

Volg de vereniging via:

Wat is de procedure rond ontslag van wethouders?

De VNG krijgt vaak vragen over de procedure rond het ontslag van een wethouder. Er bestaat wat onduidelijkheid over het ontslag op eigen initiatief en ontslag via een aangenomen motie van wantrouwen. Bovendien is de Gemeentewet in 2009 op dit punt gewijzigd. Hieronder krijgt u uitleg over de verhouding tussen de artikelen 43 en 49 Gemeentewet.

Lees het volledige bericht op de website van de VNG >>

Wethoudersvereniging | Postbus 30435 | 2500 GK Den Haag | Tel: 070-373 8123 | info@wethoudersvereniging.nl | Inloggen