Inschrijving post-HBO opleiding - 9e leergang - Politiek Bestuurlijk Management in Tilburg is geopend

De inschrijving voor de 9e leergang Post-hbo opleiding Politiek Bestuurlijk Management in Tilburg is nu geopend. Iedereen is gebaat bij professioneel bestuur. De samenleving, de gemeente en ook de bestuurder zelf.

Aan de afgelopen edities van de leergang Politiek Bestuurlijk Management van de Wethoudersvereniging hebben inmiddels ongeveer 274 wethouders deelgenomen. Deze succesvolle leergang is opgezet in samenwerking met het opleidingsinstituut van de Universiteit van Tilburg en Rijksadvocaat Van Doorne Advocaten. Met de opleiding houden we het wethouderschap carrière-technisch interessant, stimuleren wij professioneel lokaal bestuur en vergroten we het aanzien van de beroepsgroep naar de buitenwereld.

De opleiding wordt gegeven op post-HBO niveau en wordt, bij volledige deelname door de wethouder, voorzien van een certificaat als bewijs van deelname. Ook gedeputeerden en waterschapsbestuurders zijn van harte welkom in deze leergang.

De opleiding is primair bedoeld om bestuurders te ondersteunen bij de uitoefening van hun politieke ambt. Daar zijn de modules nadrukkelijk op gericht. Daarbij (en dus op de tweede plaats) denken wij dat deze leergang kan bijdragen aan een verbeterde "startkwalificatie" bij een eventuele vervolgstap van de bestuurder.

Tijdsinvestering
De leergang heeft een looptijd van één jaar (van 29 januari 2021 tot en met 3 december 2021), met een tijdsinvestering van eens per vier weken één dag. In totaal zijn er 10 studiedagen mee gemoeid. Er is geen sprake van aanvullende opdrachten of thuisstudie. De opleiding is zo ingericht dat praktijkleren wordt gestimuleerd. In intervisiemomenten kan de inhoud worden besproken, maar dit beïnvloedt de studiebelasting niet.

Willem II stadion
Goirleseweg 34
5026 PC Tilburg

Organisatie
De opleiding wordt georganiseerd door een intensieve samenwerking tussen de Universiteit van Tilburg, Van Doorne Advocaten en de Wethoudersvereniging.

Kosten
De kosten voor het gehele opleidingstraject bedragen €3.950,- exclusief BTW voor leden. Niet leden betalen €6.250,- exclusief BTW.

Modulaire opbouw
De leergang is opgebouwd uit modules die qua inhoud en opzet op elkaar aansluiten.

In de diverse modules is via interactieve opleidingsmethoden veel ruimte om de eigen praktijk aan bod te laten komen. Om praktijkleren verder te stimuleren is intervisie een prominent onderdeel van de leergang. Ook is er via een digitaal platform (community of practice) ruimte om kennis en ervaring uit te wisselen, inclusief een vraagbaakfunctie met betrekking tot de inhoudelijke opleidingsmodules.

29 januari 2021: Opleidingsdag 1

12 februari 2021: Opleidingsdag 2

12 maart 2021: Opleidingsdag 3

16 april 2021: Opleidingsdag 4

28 mei 2021: Opleidingsdag 5

2 juli 2021: Opleidingsdag 6

17 september 2021: Opleidingsdag 7

8 oktober 2021: Opleidingsdag 8

5 november 2021: Opleidingsdag 9

3 december: Opleidingsdag 10

Certificering
Voor het volledig doorlopen van het post-HBO opleidingstraject ontvangt u na afloop een certificaat.

Klik hier

Voor meer informatie kunt u bellen naar 070 - 373 8123.