Lunchgesprek voor wethouders, burgemeesters en gemeentesecretarissen: samenwerking in het college in de tweede helft van de collegeperiode

De collegeperiode is halverwege, veel zaken van het coalitieakkoord zijn goed op stoom, maar de wereld heeft ondertussen niet stil gestaan. Nieuwe onderwerpen die om een antwoord vragen dienen zich aan en sommige onderwerpen uit het coalitieakkoord blijken in de praktijk weerbarstiger dan twee jaar geleden gedacht. Daarnaast zal het krachtenveld in de tweede helft van de collegeperiode politieker worden. Wat betekent dit voor het samenspel binnen de coalitie en binnen het college? Wat kan helpen om de belemmerende factoren voor het samenspel binnen het college te reduceren en welke factoren kunnen de samenwerking ondersteunen? Wat mag de wethouder wel/niet van de burgemeester, de collega wethouders en de gemeentesecretaris verwachten?

Praktische informatie Aan de hand van het recent verschenen proefschrift “Wethouders en het samenspel met hun omgeving” van Petra Habets willen wij op vrijdag 3 april 2020 tijdens een lunchgesprek voor burgemeesters, gemeentesecretarissen en wethouders met u van gedachten wisselen over do’s en don’ts voor de tweede helft. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het gemeentehuis van Elburg.

U kunt zich aanmelden via deze link

Waar: Zuiderzeestraatweg Oost 19, 8081 LA Elburg

Wanneer: 3 april 2020

Tijd: 11 tot 14 uur (inloop vanaf 10.30 uur)

Kosten: aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden

10.30 Inloop

11.00 Welkomstwoord door burgemeester Jan Nathan Rozendaal

11.10 Het samenspel binnen het college: welke rollen kunnen burgemeester en gemeentesecretaris oppakken om het samenspel te bevorderen en wat verwachten wethouders van hen én elkaar in de tweede helft van de collegeperiode waarin politieke verschillen sterker benadrukt worden?

13.00 Lunch en discussie

14.00 Einde

Deze bijeenkomst wordt uitgevoerd in het kader van het programma democratie in actie (DIA)