Masterclass financiële impact coronacrisis

Door de coronacrisis komen veel gemeenten voor enorme financiële uitdagingen te staan. Sommige gemeenten verkeerden al voor de coronacrisis in zwaar weer. Andere gemeenten zien zichzelf in de problemen komen door onverwachte uitgaven en (deels door het Rijk verplichte) maatregelen aan particulieren en bedrijven.

Deze financiële kant van de crisis raakt ook sociaal-maatschappelijke en economische aspecten van de samenleving. Wethouder Liesbeth Grijsen (Deventer) belicht de sociaal-maatschappelijke  en economische facetten die door deze coronacrisis zijn ontstaan en Jan Verhagen, expert gemeentefinancien en columnist Binnenlands Bestuur, reageert vanuit de politiek-bestuurlijke kant.

13.30 uur Digitale inloop
14.00 uur Welkom door dagvoorzitter Jeroen van Gool, directeur Wethoudersvereniging
14.10 uur Inleiding door wethouder Liesbeth Grijsen (Deventer)
14.40 uur Vragen aan/ interactie met Liesbeth Grijsen
15.00 uur Korte pauze
15.05 uur Inleiding Jan Verhagen (expert gemeentefinancien, columnist Binnenlands Bestuur)
15.30 uur Vragen aan/ interactie met Jan Verhagen
15.45-16.00 uur Conclusie en afsluiting door Jeroen van Gool

Datum: Donderdag 18 juni 2020.
Plaats: Online via Zoom
Tijd: 14.00-16.00 uur, met digitale inloop vanaf 13.30 uur.
Bijdrage: €125 euro exclusief BTW voor leden en  €475,- exclusief BTW voor niet-leden.
Inschrijven kan direct via dit digitale formulier.