Menu

Online alumni bijeenkomst: digitaal op bezoek bij een burgemeester en in discussie over publiek of privaat

Op 5 juni organiseert de Wethoudersvereniging de derde bijeenkomst voor het alumninetwerk! Zoals u van ons gewend bent, zijn we in de alumnibijeenkomst (digitaal) op bezoek bij een alumnus in zijn of haar nieuwe baan en discussiëren we over een inhoudelijk thema. Dit keer staat bij het digitale bezoek de stap naar het burgemeesterschap centraal. De gastheren zijn Wouter Kolff (burgemeester Dordrecht) en Rinette Reynvaan (voormalig burgemeester Giessenlanden). Beiden waren hiervoor wethouder én bestuurslid van de Wethoudersvereniging. Zij nemen ons mee in hun rol als burgemeester en hoe de stap van wethouder naar burgemeester was.  

Het tweede programma onderdeel is een gezamelijke brainstorm over het thema: Publiek of privaat na het wethouderschap? Krijn van Beek neemt ons mee in de mooie ondernemers die wethouders soms na hun wethouderschap blijken te zijn én de mooie maatschappelijke rol die wethouders vaak vervullen als vervolgstap op het wethouderschap. Veel wethouders blijken na hun wethouderschap prima ondernemers. Bestuurlijke vaardigheden als netwerken, schakelen en resultaatgerichtheid komen ook ondernemers van pas. En is het wel echt een keuze, publiek óf privaat? Of kan het ook heel mooi samen? Of dit onderwerp gaan we de discussie aan met elkaar! 

De Wethoudersvereniging ondersteunt bestuurders bij de uitoefening van hun ambt en alumni in de periode hierna. Met uw hulp bouwen wij dit verder uit, en ondersteunen wij ook de alumni in de periode die volgt op het actieve bestuur. 

Op ons jubileumcongres 20 november lanceerden wij het alumninetwerk van de Wethoudersvereniging. In dit netwerk bieden wij voormalig wethouders, gedeputeerden en waterschapsbestuurders een platform om kennis te delen, te netwerken en met ons als Wethoudersvereniging te brainstormen over actuele thema`s. Ook zullen wij onder de vlag van dit netwerk onderzoek doen naar de loopbaan van voormalig bestuurders en hen ondersteuning bieden waar nodig, dit laatste thema staat in de komende bijeenkomst centraal.

U kunt zich inschrijven via deze link, na inschrijving krijgt u een week van te voren de inloggegevens voor de bijeenkomst 

Waar: online 

Hoe laat: 14.00-16.30 (uiterlijk) 

Kosten: Deze bijeenkomst is kosteloos voor leden van het alumninetwerk. Meer informatie over het lidmaatschap kunt u hier vinden. 

Voor meer informatie: Lies van Aelst, senior programmamanager, 
liesvanaelst@wethoudersvereniging.nl of 06 51 60 20 54.

U bent hier

Deel deze pagina