Menu

Openstelling vacatures Adviescommissie RPA

De VNG zoekt kandidaten voor haar Adviescommissie Rechtspositie Politieke Ambtsdragers. We zoeken drie enthousiaste wethouders van lokale partijen. Kandidaatstellen kan tot uiterlijk 24 mei om 12.00 uur.

https://vng.nl/files/vng/styles/origineel_max650/public/button-stel-u-kandidaat.png?itok=iItwmf0X

Adviescommissie RPA
Binnen de commissiestructuur van de VNG vervult de Adviescommissie Rechtspositie Politieke Ambtsdragers (RPA) al vele jaren een belangrijke rol op het gebied van de arbeidsvoorwaarden van politieke ambtsdragers en thema’s als aantrekkelijkheid van het ambt, integriteit en weerbaar bestuur.

De VNG baseert haar reactie op voorstellen van het ministerie van BZK op adviezen van de adviescommissie. Hiernaast stelt de adviescommissie eigen voorstellen op tot aanpassing van de rechtspositie.
 

Profielschets
In de algemene profielschets vindt u de vereisten voor de leden van de adviescommissie RPA en de belangrijkste inhoudelijke thema’s voor de komende periode en het tijdsbeslag waarmee u rekening moet houden.

Verdere procedure
Het VNG-bureau kijkt naar de motivatie van kandidaten en de kennis van en/of affiniteit met de rechtspositionele regelingen en/of arbeidsvoorwaarden. Daarnaast kijkt het VNG-bureau naar hoe deze kandidaten passen binnen de bredere samenstelling van de adviescommissie (o.a. M/V-verhouding, landelijke spreiding). Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de secretaris van de commissie Daan Wind via:

U bent hier

Deel deze pagina