Menu

Trainingsdag: Succesvolle (non-verbale) communicatie

Deze trainingsdag bestaat uit drie workshops: 

Tussen de oren van de Bestuurder (Henk Gossink)

Bestuurders hebben de rol om hun invloed aan te wenden, om verschil te maken. De vraag is hoe die invloed werkt en hoe dat verschil wordt gemaakt. In deze workshop verkennen we een belangrijke factor bij beïnvloeding, namelijk wat er tussen de oren gebeurt. Aan de hand van actuele breinkennis brengen wij in beeld hoe besturen lang niet altijd rationeel is en wat belangrijke valkuilen van bestuurders zijn bij lastige opgaven. Vervolgens duiken we dieper in ‘weerstand’. Wanneer haken bewoners af en hoe draaien ze weer bij? Op basis van deze inzichten in brein en weerstand onderzoeken wij hoe u als bestuurder uw invloed kunt versterken. Iedere stap passen wij toe op opgaven waar u als bestuurder voor staat, dus u verlaat de workshop met concrete ideeën voor uw werk.

Je lichaam liegt nooit (André de Jong)

Als gedeputeerde of als wethouder ben je regelmatig in contact met veel mensen en partijen. De wijze waarop anderen dit contact met jou ervaren en beoordelen is voor een groot deel afhankelijk van je non-verbale communicatie. Verstand krijgen van de boodschappen van je eigen lichaam is daarom van belang en vormt een ingang om meer grip te krijgen op de manier waarop je anderen beïnvloed. Tegelijkertijd vertelt je eigen lichaam ook hoe je zelf beïnvloed wordt door de groep die je toespreekt of de personen waarmee je in gesprek bent. Deze workshop zoomt in zijn hoe je lichaam daarin nooit liegt en hoe je daar profijt van kunt hebben.

Spreken voor de groep (Martijn de Jager)

In deze workshop wordt gekeken naar de drie aspecten van de communicatie: De inhoud (wat je zegt, hoeveel je zegt), de vorm (de toon en stemgebruik, non verbaal: hoe je kijkt, hoe je staat, wat je aan hebt, wat je lichaamshouding is, hoe je je hoofd houdt etc.) en de overtuigingskracht (weet je de ander te raken, luister je goed, en ben je in staat de juiste signalen op te vangen en die te verwerken in jouw boodschap?) Het zijn allemaal inzichten die je kunnen helpen om dingen anders te doen of juist vaker in te zetten.

De aanpak is zeer persoonlijk. Veel doen is het devies. De basis van persoonlijk communicatieverbetering is de analyse door middel van de camera. Deelnemers gaan zichzelf en hun collega's terugzien op beeld. De ervaring leert dat deelnemers vaak pas na het zien van zichzelf, met bijbehorende feedback van mij en hun collega's, door hebben hoe ze overkomen en waarom anderen reageren zoals ze reageren.

U kunt zich direct inschrijven via deze link

Locatie: Amersfoort, de precieze locatie volgt bij de bevestiging 

Datum: 15 november 

Tijd: 10.00-17.30 (09.30 inloop) (inclusief lunch)

Kosten: De bijdrage is € 125,- voor leden en € 475,- voor niet-leden. Alle bijdragen zijn exclusief BTW.

U bent hier

Deel deze pagina