Actualiteitencollege 'de relatie tussen burger en overheid' met Reinier van Zutphen

woensdag, 25 september, 2019

Stel, het is 2030… Hoe ziet Nederland er dan uit ? Hoe leven we dan samen en wat betekent dat voor burgers en overheid? Hoe gaan zij in de toekomst met elkaar om en waar hebben zij dan behoefte aan? Dit jaar verkennen Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn medewerkers deze vragen en gaan daarvoor het gesprek aan. Ook tijdens het actualiteitencollege van de Nationale ombudsman voor de Wethoudersvereniging op 25 september.

Reinier van Zutphen: "Dit hele jaar voeren mijn medewerkers en ik gesprekken met burgers, ambtenaren, bestuurders, wetenschappers en anderen. Zo ook tijdens het actualiteitencollege op 25 september. Al deze gesprekken gaan over hoe burgers in de toekomst het best geholpen kunnen worden als zij in de knel komen met de overheid of dreigen vast te lopen in systemen, wetten en regels. Dit doe ik niet alleen om te zorgen dat mijn werk blijft aansluiten op de wensen en behoeften van burgers in hun relatie met de overheid. Maar ook om anderen uit te dagen na te denken over hun rol in de toekomst en daarbij het burgerperspectief centraal te stellen. Want wie weet wat komen kan, moet daar nu op anticiperen!".

Tijdens het interactieve actualiteitencollege op 25 september gaat Reinier van Zutphen graag met u in gesprek. Centraal staat het samen kijken naar ontwikkelingen in de samenleving en stilstaan bij welke invloeden en veranderingen relevant zijn voor de relatie tussen burger en overheid. Doel: het scherpen van de visie van de aanwezigen hierop en elkaar verder te helpen in het denken over- en anticiperen op de relatie burger overheid in de toekomst.

Deel uw kijk op de toekomst tijdens het actualiteitencollege van de Nationale ombudsman op woensdag 25 september in Nieuwegein. Uw bijdrage tijdens dit college neemt de ombudsman graag mee als input voor zijn congres 'Wie doet er mee?' op 31 oktober. In dit congres brengt hij alle verzamelde inzichten en ervaringen over de relatie burger/overheid samen.

Datum: 25 september 2019
Tijdstip: 16.00 - 20.00 uur, incl. eenvoudig diner
Locatie: Stadhuis Nieuwegein - Stadsplein 1 - 3431 LZ Nieuwegein
Kosten: De vereniging vraagt om een kostendekkende bijdrage voor leden  € 95,- (exclusief BTW) en voor niet-leden € 250,- (exclusief BTW)