Basisopleiding Wethouders - Assen - dag 1

donderdag, 27 juni, 2019

De basisopleiding helpt wethouders om ‘snel op vlieghoogte te komen’ in het dynamische werkveld binnen en buiten de eigen gemeente. U maakt zich niet alleen versneld de belangrijkste bestuurlijke lessen eigen, maar verkleint met de praktische lessen ook het risico op een valse start.

Dit traject begint met een intensieve tweedaagse. U verdiept zich allereerst in de belangrijkste speelvelden waarop u zich als wethouder begeeft. Daarnaast oefent u de kernvaardigheden die voor iedere wethouder belangrijk zijn. Op de rol staan onder andere publieke presentatie, bestuurlijke debatvaardigheden, uw rol in het college en een gezonde relatie met ‘uw’ fractie.

De tweedaagse wordt gevolgd door een eendaagse, waarin u uw visie ontwikkelt op uw wethouderschap. Het gaat daarbij om de visie op uw bestuurlijke rol, op de belangrijkste opgaven en op het samenspel met maatschappelijke partners.

Voor dit traject put de Wethoudersvereniging uit de meest ervaren en gewaardeerde trainers en docenten uit haar netwerk. Daarnaast gaat u in gesprek met (voormalig) wethouders die ‘het kunnen navertellen’. Aan het slot van het traject kunt u besluiten of u wilt deelnemen aan één van de intervisiegroepen die vanuit deze trajecten wordt opgestart.

Data:
Vanwege de verwachte toestroom van deelnemers, is het voor gemeenten met leden van de Wethoudersvereniging mogelijk om alvast plaatsen te reserveren. De data voor het traject zijn de volgende:

• 8 en 9 mei + 20 juni, Breda
  • 27 en 28 juni + 18 september, Assen

Locatie:

• Breda
    8 en 9 mei + 20 juni

Amrâth Hotel Brabant
    Heerbaan 4
    4817 NL Breda

• Assen
    27 en 28 juni + 18 september

Van der Valk Hotel Assen
    Balkenweg 1
    9405 CC Assen

Kosten:
Voor leden van de Wethoudersvereniging zijn de deelnamekosten € 1.590,00 (exclusief BTW en verblijfskosten). Voor niet-leden zijn de deelnamekosten € 2.950,00 (exclusief BTW en verblijfkosten).

Inschrijven:

Breda: U kunt zich direct aanmelden via deze link >>