Menu

Basisopleiding Wethouders (dag 1/3 en dag 2/3)

donderdag, 3 september, 2020 tot vrijdag, 4 september, 2020

De basisopleiding helpt wethouders om ‘snel op vlieghoogte te komen’ in het dynamische werkveld binnen en buiten de eigen gemeente. U maakt zich niet alleen versneld de belangrijkste bestuurlijke lessen eigen, maar verkleint met de praktische lessen ook het risico op een valse start. 

“Leerzaam, spiegelend en waardevolle ontmoetingen’
‘Een mooie aansluiting en zeer actueel’


Dit traject begint met een intensieve tweedaagse. U verdiept zich allereerst in de belangrijkste speelvelden waarop u zich als wethouder begeeft. Daarnaast oefent u de kernvaardigheden die voor iedere wethouder belangrijk zijn. Op de rol staan onder andere publieke presentatie, bestuurlijke debatvaardigheden, uw rol in het college en een gezonde relatie met ‘uw’ fractie. 

De tweedaagse wordt gevolgd door een eendaagse, waarin u uw visie ontwikkelt op uw wethouderschap. Het gaat daarbij om de visie op uw bestuurlijke rol, op de belangrijkste opgaven en op het samenspel met maatschappelijke partners.

Voor dit traject put de Wethoudersvereniging uit de meest ervaren en gewaardeerde trainers en docenten uit haar netwerk. Daarnaast gaat u in gesprek met (voormalig) wethouders die ‘het kunnen navertellen’. Aan het slot van het traject kunt u besluiten of u wilt deelnemen aan één van de intervisiegroepen die vanuit deze trajecten wordt opgestart. Voor een optimaal resultaat is deze leergang open voor maximaal 21 deelnemers. 

Data en locatie:
Vanwege de verwachte toestroom van deelnemers, is het voor gemeenten met leden van de Wethoudersvereniging mogelijk om alvast plaatsen te reserveren.
De data voor het traject zijn de volgende:

3 en 4 september + 11 november 2020 bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Kosten:
Voor leden van de Wethoudersvereniging zijn de deelnamekosten € 1.630,00 (exclusief BTW en verblijfskosten). Voor niet-leden zijn de deelnamekosten € 3.250,00 (exclusief BTW en verblijfkosten). 

Inschrijven: 
Wij hebben het maximaal aantal deelnemers bereikt voor deze opleiding.
Nieuwe aanmeldingen worden vanaf 15 juli 2020 op de reservelijst geplaatst.
U kunt zich direct inschrijven via deze link.

U bent hier

Deel deze pagina