Menu

Bestuurlijk Leiderschap – 4-daags trainingsprogramma - Zwolle - Dag 4 - verzet

vrijdag, 10 juli, 2020


Bestuurlijk Leiderschap – 4-daags trainingsprogramma - Zwolle

Als bestuurder wordt er veelvuldig een beroep gedaan op uw vaardigheid om richting te geven aan uw doel en visie. De manier waarop u dit doet (verbaal, non verbaal, concreet of tussen de regels door) geeft vorm aan uw leiderschap en gezag. Het is bepalend voor de mate van uw succes in de verschillende situaties en omstandigheden waarin u terechtkomt. In deze leergang wordt (samen met zeer ervaren docenten en sprekers) in vier rijkgevulde dagen gewerkt aan competenties als overtuigen, communiceren, oordeelsvorming, overtuigingskracht, inlevingsvermogen, onderhandelingsvaardigheden en uw sturend vermogen, kortom aan uw leiderschapsvaardigheden!

 

Wij volgen, net als u, het nieuws over de maatregelen rond de coronacrisis op de voet. Mochten de maatregelen er voor zorgen dat deze training verplaatst moet worden, dan nemen we daar zo snel mogelijk contact over met u op! 

Data:

5 juni 2020
19 juni 2020

3 juli 2020
10 juli 2020 

Dagprogramma:

09.00 - 09.30    -  Inloop en opening
09.30 - 12.30    -  Programmaonderdeel 1
12.30 - 13.30     -  Lunch
13.30 - 17.30     -  Programmaonderdeel 2 trainen in 4 groepen 

 

De 4 plenaire sprekers over leiderschap zijn: 

  • Dr. Sabine van Zuydam  
  • André de Jong 
  • Henk Gossink 
  • Anje-Marijcke Van Boxtel

 

De 4 trainingen die u in 4 dagen zult volgen: 

André de Jong: Non-Verbale communicatie 

Welke lichaamstaal spreek jij? De manier waarop je kijkt, klinkt, zit, ademt en beweegt wordt door anderen scherp onder de loep genomen. Welke non-verbale impact heb jij? In deze workshop krijg je antwoorden.  

Henk Gossink: Overtuigen & verleiden Werken aan je overtuigingskracht als bestuurder. Waarom zou ik jou geloven op je woord? Wat maakt jou als afzender geloofwaardig? Welke boodschap staat voor jou centraal in je verbinding met bijvoorbeeld bewoners, volksvertegenwoordigers of vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties? In de workshop overtuigen&verleiden gaan we aan de slag met een concrete boodschap die jij graag voor het voetlicht wil brengen. We benutten de inzichten van klassieke retorica tot de nieuwste breinkennis om jouw verhaal vertuigend en verleidend neer te zetten. 

Josanne Toussaint: Gebruik uw stem wijs! 

Uw stem is wellicht het belangrijkste instrument dat u tot uw beschikking heeft tijdens vergaderingen, toespraken en overleggen. Niet altijd wordt er even goed geluisterd of komt de boodschap helemaal binnen. Waarom luisteren we naar de een wel en naar de ander minder, terwijl ze hetzelfde zeggen? Of u gehoord wordt bepaalt u voor een groot deel zelf. Niet alleen door wat u zegt, maar vooral door HOE u het zegt. Uw stem, spraak, intonatie, ritme, volume en non-verbale gedrag bepalen voor een groot deel hoe u overkomt. Tijdens deze workshop leertu u uw eigen stem kennen en bewuster gebruiken. U leert uw stem zodanig in te zetten dat men naar u luistert, wat u zegt meer impact heeft en u gemakkelijker verbinding kunt vinden met uw gesprekspartners. 

Kees van Rooijen: Taal creëert. 

Taal creëert bewuste en in veel gevallen onbewuste (niet bewuste) reacties bij andere mensen. We beseffen dit vaak niet. Ook in het dagelijkse leven en de politiek worden veel aannames en interpretaties gemaakt, zowel bewust als onbewust. Dit creëert een hoge mate van onduidelijkheid in de communicatie. Wil jij stevig aan het stuur zitten dan is inzicht in taal 'overtredingen' en onduidelijkheden een must en zorgt dit inzicht en er naar handelen, ervoor om beter de regie te nemen en te houden. 


Locatie:
Volgt snel 

Kosten:
De kosten voor dit trainingsprogramma bedragen €1.649,- exclusief BTW voor leden.
Niet leden betalen €2.049,- exclusief BTW

Aanmelden:
Klik hier voor aanmelden >>

Informatie:
Voor meer informatie kunt u bellen naar 070 - 373 8123.


 

U bent hier

Deel deze pagina