Bestuurlijk Leiderschap - online training

vrijdag, 29 mei, 2020

Vanwege de coronacrisis willen wij een verkorte online editie van de leergang Bestuurlijk Leiderschap aanbieden.

Want juist in deze tijd aankomt het op leiderschap! Wij willen u niet met lege handen laten zitten. In een interactief webinar, bieden wij u onder begeleiding van ervaren trainers handvatten om uw leiderschap verder vorm te geven.

Als bestuurder wordt er veelvuldig een beroep gedaan op uw vaardigheid om richting te geven aan uw doel en visie. De manier waarop u dit doet (verbaal, non verbaal, concreet of tussen de regels door) geeft vorm aan uw leiderschap en gezag. Het is bepalend voor de mate van uw succes in de verschillende situaties en omstandigheden waarin u terechtkomt.

09.00 -09.30 uur inloop en online omgeving testen

09.30-10.00 uur Inleiding Jeroen van Gool en kennismaking
10.00 -12.00 uur Breakout sessies:

• Henk Gossink, Overtuigingskracht: Waarom zou ik jou geloven op je woord? In deze workshop gaan we in twee slagen op zoek naar het antwoord. Slag 1: Wat maakt jou als afzender geloofwaardig? Slag 2:Welke woorden maken het verschil bij de toehoorder?
  • André de Jong, Gezichtsexpressie en lichaamstaal: Op 24 april jongstleden omschrijft National Geographic in een artikel “Zoom fatigue’ hoe hongerig we online zijn naar non-verbale signalen. Het gebrek aan voeding blijkt een oorzaak dat online besprekingen zo vermoeiend zijn. In deze workshop stillen we die honger wat door één onderdeel van non-verbale communicatie te belichten: je gezichtsexpressie. Na afloop weet je waar je op moet letten en hoe de trekken een weerspiegeling vormen van (je eigen) persoonlijkheid.  Daarmee ontwikkel je meer grip op gesprekken, niet alleen online.
  • Kees van Rooijen, Wat voor woorden gebruik je als je praat? En hoe komen die woorden ‘binnen’ bij de aanwezigen van de conversatie. Wat betekenen zie voor een ieder? In de online bijeenkomst gaan we kennis maken met ons taalgebruik en de betekenis van woorden voor de toehoorder.
  • Josanne Toussaint, Stemgebruik: Iedereen wil graag gehoord worden. Niet altijd wordt er geluisterd. Dat bepaal je echter voor een groot deel zelf, niet alleen door wat je zegt, maar vooral ook door HOE je het zegt. Je stem, spraak en non-verbale gedrag bepalen voor een groot deel hoe je overkomt. Jijzelf bent het instrument om jouw verhaal over tafel te krijgen.

Datum: vrijdag 29 mei 2020

Tijd: 09.00-12.30 uur, inclusief inloop en Zoom omgeving testen.

Bijdrage: € 125,- exclusief BTW voor leden.
Inschrijven: u kunt zich via deze link inschrijven voor deze bijeenkomst.