Menu

Bewoners als drager en co-creator van de energietransitie

vrijdag, 4 december, 2020

De energietransitie in de gebouwde omgeving wordt in de eerste plaats aangevlogen als een technisch, financieel en beleidsmatig vraagstuk. In de zoektocht naar manieren om de huisvesting in onze steden en dorpen te verduurzamen botsen techniek en financiering vaak met de wereld van bewoners. De bewoners en hun (on)wil, zorgen en wensen lijken een obstakel te zijn op de toch al hobbelige weg naar duurzaam wonen.

Maar wat als we bewoners niet als obstakel zien, maar als de kern van het vraagstuk? Dat we begrijpen wat speelt in het dagelijks leven en dat we zorgen dat de energietransitie daarbij aansluit? Zo’n mensgerichte aanpak blijkt succesvol!

In deze bijeenkomst vertelt André Schaminée hoe hij met zijn team door middel van ‘social design’ transitievraagstukken mensgericht maakt. André is de oprichter en coördinator van de social designafdeling van Twynstra Gudde. Hij was de laatste jaren o.a. gastdocent op Nyenrode, de Design Academy Eindhoven en de TU Delft. Hij schreef het boek ‘Designing With and Within Public Organizations’, dat wereldwijd goed werd ontvangen.

'Onmisbaar boek (…) om eindelijk het verschil tussen leefwereld en systeemwereld te overbruggen.' - Primo Nederland.
'The book is recommended as a vade mecum both for designers (…) and for public sector organizations.' - Form Magazine, Duitsland.


Praktische informatie
Datum: vrijdag 4 december 2020
Tijd: 13.00-15.00 uur, inclusief inloop en Zoom omgeving testen.
Bijdrage: Deze bijeenkomst is kosteloos. 
Inschrijven: u kunt zich via deze link inschrijven voor de bijeenkomst 

 

We organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met het samenwerkingsprogramma Democratie in Actie (DiA).

U bent hier

Deel deze pagina