Lunchbijeenkomst voor wethouders, burgemeesters en gemeentesecretarissen: samenwerking in het college in de tweede helft van de collegeperiode

vrijdag, 18 juni, 2021

De collegeperiode is het laatste jaar ingegaan. Veel zaken uit het coalitieakkoord zijn (bijna) afgerond, maar de wereld heeft ondertussen niet stil gestaan. Nieuwe onderwerpen die om een antwoord vragen dienen zich aan en sommige onderwerpen uit het coalitieakkoord blijken in de praktijk weerbarstiger dan drie jaar geleden werd gedacht. Daarnaast zal het krachtenveld richting het einde van de collegeperiode politieker worden. Wat betekent dit voor het samenspel binnen de coalitie en binnen het college? Wat kan helpen om de belemmerende factoren voor het samenspel binnen het college te reduceren en welke factoren kunnen de samenwerking ondersteunen? Wat mag de wethouder wel/niet van de burgemeester, de collega-wethouders en de gemeentesecretaris verwachten?

Aan de hand van het recent verschenen proefschrift “Wethouders en het samenspel met hun omgeving” van Petra Habets, willen wij op vrijdag 18 juni van 11 uur tot 14 uur tijdens een lunchbijeenkomst voor burgemeesters, gemeentesecretarissen en wethouders met u van gedachten wisselen over de do’s en don’ts voor de tweede helft. De bijeenkomst zal plaatsvinden in het gemeentehuis van Purmerend.

10.30 Inloop
11.00 Welkomstwoord door burgemeester Don Bijl
11.10 Het samenspel binnen het college: welke rollen kunnen burgemeester en gemeentesecretaris oppakken om het samenspel te bevorderen en wat verwachten wethouders van hen én elkaar in de eindspurt van de collegeperiode waarin politieke verschillen sterker benadrukt worden?
13.00 Lunch en napraten
14.00 Einde

(onder voorbehoud van de dan geldende Covid-19 maatregelen).
Waar: Purmersteenweg 42, 1441 DM Purmerend
Wanneer: 18 juni 2021
Tijd: 11 tot 14 uur (inloop vanaf 10.30 uur)
Kosten: aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, als u zich korter dan 1 week van te voren afmeld zijn wij wel genoodzaakt de reeds gemaakte kosten in rekening te brengen
Max deelnemers: 30
Inschrijven: U kunt zich aanmelden via deze link

Deze bijeenkomst wordt uitgevoerd in het kader van het programma Democratie in Actie (DIA).