Online bijeenkomst: Hoe zorg je voor maatschappelijk draagvlak? Hoe bereik je zoveel mogelijk inwoners en wat zijn succesvolle methoden?

donderdag, 28 mei, 2020

Gemeenten, provincies en waterschappen hebben ingestemd met het Klimaatakkoord. Een van de onderdelen van het Klimaatakkoord is het opstellen van een regionale strategie door de 30 RES-regio’s. Het is een bestuurlijk vernieuwend proces en wethouders spelen hierbij een cruciale rol. Om wethouders in dit proces te ondersteunen organiseren de Wethoudersvereniging en het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie samen verschillende online bijeenkomsten.

Bij iedere online bijeenkomst zal een thema worden behandeld met een deskundige spreker en een ervaringsdeskundige. De volgende thema’s komen aan de orde:

Hoe verbind je als wethouder regionale plannen met lokale ambities? Hoe zorg je in je gemeente voor maatschappelijk draagvlak? Hoe betrek je als wethouder de gemeenteraad bij de energietransitie? Hoe ga je om met de media? Per bijeenkomst kunnen 12 wethouders deelnemen.

De sprekers per bijeenkomst maken we zo snel mogelijk bekend, u kunt zich wel vast inschrijven voor de verschillende bijeenkomsten. We zullen de verschillende bijeenkomsten bij veel interesse meermaals organiseren, is een datum vol? Mail dan naar info@wethoudersvereniging.nl met het thema waar je graag bij bent, dan mailen we zo snel mogelijk over nieuwe data!

Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomsten verbonden.

10-12u

U kunt zich via deze link inschrijven voor deze bijeenkomst

RES: hoe verbind je ‘regionale’ kaders met het lokale beleid? Hoe werk je samen met je collega-wethouders aan de energietransitie?

13-15 u

U kunt zich via deze link inschrijven voor deze bijeenkomst

RES en de positie van de gemeenteraad. Hoe verhoud je je als portefeuillehouder energietransitie in relatie tot de gemeenteraad? De meest gestelde vragen die raadsleden benoemen.

13-15u

U kunt zich via deze link inschrijven voor deze bijeenkomst

Hoe ga je om met de media in relatie tot de energietransitie?

10-12u