Menu

Online masterclass Loco voor de Leeuwen

woensdag, 14 april, 2021

Sinds een aantal jaren organiseert de Wethoudersvereniging samen met het Nederlands Genootschap van Burgemeesters de masterclass ''Loco voor de Leeuwen". Deze masterclass is er op gericht om locoburgemeesters inzicht te geven in hun rol binnen de crisisbeheersing. Uit onderzoek blijkt dat 50% van alle crises begint bij afwezigheid van de burgemeester. Daarbij gaat het om meer traditionele crises in de sfeer van openbare orde en veiligheid. In het verleden hebben we bijvoorbeeld stilgestaan bij de ervaringen rond een vliegramp, een familiedrama en een grote asbestsituatie waarbij bewoners geëvacueerd zijn. Situaties waarbij je niet kunt afwachten tot de burgemeester weer terug is van bijvoorbeeld zijn/haar vakantieadres.

Steeds vaker hebben incidenten ook een lange nasleep, waarbij het voor de hand ligt dat - naarmate de situatie langer duurt - locoburgemeesters hierin ook vaker de burgemeester zullen moeten 'aflossen'. Bovendien zien we dat ook binnen andere portefeuilles steeds meer risico bestaat op crises met een soortgelijke dynamiek als bij de meer traditionele crises, zeker na de recente decentralisaties. De jeugdzorg is hier een goed voorbeeld van. 

Wethouder Ton van Maanen is de gastheer voor deze online masterclass.

Het programma:
09.00 uur Digitale inloop
09.15 uur Welkom door Marcelle Hendrickx, voorzitter Wethoudersvereniging
09.20 uur Inleiding door wethouder en locoburgemeester Ton van Maanen, West Betuwe
09.50 uur Koffie-/theepauze
10.05 uur Inleiding Joost Keemink, bestuurlijk adviseur veiligheid & crisisbeheersing, Nederlands Genootschap van Burgemeesters
12.30 uur Afsluiting door Marcelle Hendrickx

Praktische informatie
Datum: Woensdag 14 april 2021
Online via Zoom
Tijd: 09.15 – 12.30 uur inclusief lunch. U kunt vanaf 09.00 uur digitaal inloggen.
Bijdrage: €175 euro exclusief BTW voor leden en  €475,- exclusief BTW voor niet-leden.
Inschrijven: klik hier

U bent hier

Deel deze pagina