Online training: Hoe ga je om met de media in relatie tot de energietransitie?

donderdag, 3 december, 2020

Gemeenten, provincies en waterschappen hebben ingestemd met het Klimaatakkoord. Een van de onderdelen van het Klimaatakkoord is het opstellen van een regionale strategie door de 30 RES-regio’s. Het is een bestuurlijk vernieuwend proces en bestuurders spelen hierbij een cruciale rol. Om wethouders in dit proces te ondersteunen organiseren de Wethoudersvereniging en het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie samen verschillende online bijeenkomsten.

Bij iedere online bijeenkomst zal een thema worden behandeld met een deskundige spreker en een ervaringsdeskundige. De volgende thema’s komen aan de orde:

Hoe verbind je als wethouder regionale plannen met lokale ambities? Hoe zorg je in je gemeente voor maatschappelijk draagvlak? Hoe betrek je als wethouder de gemeenteraad bij de energietransitie? Hoe ga je om met de media? Per bijeenkomst kunnen 12 wethouders deelnemen, het zullen interactieve bijeenkomsten zijn.

We zullen de verschillende bijeenkomsten bij veel interesse meermaals organiseren, is een datum vol? Mail dan naar info@wethoudersvereniging.nl met het thema waar je graag bij bent, dan mailen we zo snel mogelijk over nieuwe data!

Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomsten verbonden.

Hoe ga je om met de media in relatie tot de energietransitie?

Wanneer: 3 december

Hoe laat: 10-12 uur

Waar: online

U kunt zich direct inschrijven via deze link