Online training 'Leiderschap in de energietransitie'

dinsdag, 30 november, 2021

Energietransitie en leiderschap: kleinschalige online bijeenkomsten

Gemeenten, provincies en waterschappen hebben samen de afgelopen periode in 30 regio’s hard gewerkt aan het opstellen van een Regionale Energiestrategie, de RES 1.0 als uitvoering van een belangrijke afspraak in het Klimaatakkoord. Op dit moment werken de regio’s en de wethouders aan het opstellen van uitvoeringsprogramma’s. Ook in deze fase blijft energietransitie bestuurlijk, maar ook maatschappelijk een uitdagend proces. Wethouders, maar ook gedeputeerden en (hoog)heemraden spelen hierbij een cruciale rol. Om wethouders in dit proces te ondersteunen organiseren de Wethoudersvereniging en het Nationaal Programma Regionale Energiestrategie samen opnieuw een serie online kleinschalige bijeenkomsten.

Bij iedere online bijeenkomst zal een thema worden behandeld met een deskundige spreker en is er ruimte om praktijksituaties te bespreken.

De volgende thema’s komen aan de orde:

Hoe zorg je in je gemeente voor maatschappelijk draagvlak? Hoe ga je met weerstand? Hoe werk je samen met je collega wethouder ruimtelijke ordening aan de verankering van de RES 1.0 in het omgevingsbeleid? Hoe faciliteer je lokaal eigendom en kan je het verankeren in beleid?

Per bijeenkomst kunnen 12 bestuurders deelnemen.

We zullen de verschillende bijeenkomsten bij veel interesse meermaals organiseren, is een datum vol? Mail dan naar info@wethoudersvereniging.nl met het thema waar je graag bij bent, dan mailen we zo snel mogelijk over nieuwe data!

RES en het omgevingsbeleid

30 november, 19-21u

Direct inschrijven voor deze online bijeenkomst

RES en financiële participatie en lokaal eigendom

16 december, 09-11u

Direct inschrijven voor deze online bijeenkomst

Hoe zorg je voor maatschappelijk draagvlak? Hoe bereik je zoveel mogelijk inwoners en wat zijn succesvolle methoden?

17 december 10-12

Direct inschrijven voor deze online bijeenkomst

RES en Omgaan met maatschappelijke weerstand

Januari, datum volgt