Menu

Oriëntatie op het vak voor vrouwen - Dordrecht

woensdag, 24 januari, 2018
Weet wat er op je af komt!
Oriëntatie op het vak voor vrouwen

Vorig jaar organiseerde de Wethoudersvereniging al vier bijeenkomsten voor mensen die zich oriënteren op het wethouderschap. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor aspirant wethouders die goed beslagen ten ijs te willen komen. In aanvulling hierop organiseert de Wethoudersvereniging 2 van deze bijeenkomsten speciaal voor vrouwen die het wethoudersambt ambiëren. 

In een intensief maar kortdurend programma wordt inzicht geboden in diverse aspecten van het vak. Denk hierbij aan de vele borden waarop je als wethouder te schaken hebt (het college, de fractie, de raad, als het aan de orde is het thuisfront en jezelf). Daarnaast helpen wij je inzicht te verkrijgen in je eigen capaciteiten en bijbehorende wethouderscompetenties. Wij maken hierbij gebruik van een intake. Ook is er tijdens het programma aandacht voor de inwerkfase, zodat de eerste 100 dagen als wethouder als een zachte landing kunnen worden ervaren. Wij horen namelijk nog te vaak dat wethouders deze periode achteraf hebben ervaren als een sprong in het diepe.
Uiteraard kunnen wij geen garantie bieden dat deelname aan deze bijeenkomst ook werkelijk zal leiden tot een benoeming als wethouder. Maar wij kunnen je wel helpen in je persoonlijke keuze of je er wel of niet juist aan doet om een stap te wagen naar “de mooiste hondenbaan” die er is.

 
De bijeenkomst vindt plaats in Dordrecht en begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur, maaltijd inbegrepen.

Organisatie:
De bijeenkomsten worden verzorgd door de Wethoudersvereniging.
Bijdrage: Voor deelname aan deze bijeenkomst wordt een eigen bijdrage van €25,- (exclusief BTW) gerekend.
Meer informatie:
Voor vragen kunt u contact opnemen met Jeroen van Gool, plaatsvervangend directeur van de Wethoudersvereniging (jeroenvangool@wethoudersverenging.nl of 070-3738314).

U bent hier

Deel deze pagina