Menu

Oriëntatie op het wethouderschap - online bijeenkomst

maandag, 13 september, 2021

Weet wat er op je af komt!: Oriëntatie op het wethouderschap

Dit voorjaar heeft de Wethoudersvereniging zes bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die zich oriënteren op het wethouderschap, vanwege het succes organiseren we nog een aantal bijeenkomsten in het najaar. Mocht je van plan zijn je als wethouder kandidaat te stellen en goed beslagen ten ijs te willen komen, dan is dit de bijeenkomst voor jou.

Tijdens de bijeenkomst wordt inzicht geboden in diverse aspecten van het vak. Denk hierbij aan de vele borden waarop je als wethouder te schaken hebt (het college, de fractie, de raad, het ambtelijk apparaat en niet op de laatste plaats het thuisfront). Daarnaast helpen wij je inzicht te verkrijgen in je eigen capaciteiten en bijbehorende wethouderscompetenties. Wij maken hierbij gebruik van een online assessment (de resultaten hiervan zijn alleen voor u inzichtelijk). Tijdens het programma is er aandacht voor de inwerkfase, zodat de eerste 100 dagen als wethouder als een zachte landing kunnen worden ervaren. Wij horen namelijk nog te vaak dat wethouders deze periode achteraf hebben ervaren als een sprong in het diepe. 

Uit statistieken blijkt dat er enkele doelgroepen ondervertegenwoordigd zijn in het ambt. Om die redenen organiseren wij naast de gemengde bijeenkomsten ook een bijeenkomst specifiek voor vrouwen, specifiek voor mensen met een beperkng en een specifiek voor mensen met een migratie-achtergrond. 

Uiteraard kunnen wij geen garantie bieden dat deelname aan deze bijeenkomst ook werkelijk zal leiden tot een benoeming als wethouder. Maar wij kunnen je wel helpen in je persoonlijke keuze of je er wel of niet juist aan doet om een stap te wagen naar “de mooiste hondenbaan” die er is.

Je kunt zich aanmelden voor één van onderstaande bijeenkomsten.

Data:

Maandag 13 september 2021, 16.00 - 18.30 uur

Andere data mogelijkheden:

Woensdag 15 september 2021, 19.00 - 21.30 uur voor mensen met een beperking

Woensdag  22 september 2021, 19.00 - 21.30 uur

Woensdag 29 september 2021, 19.00 - 21.30 uur voor mensen met een migratie-achtergrond  

Woensdag 6 oktober 2021, 19.00 - 21.30 uur

Maandag 11 oktober 2021, 16.00 - 18.30 uur voor vrouwen

De bijeenkomsten vinden online plaatst via ZOOM.

Organisatie:

De bijeenkomsten worden verzorgd door de Wethoudersvereniging.

Bijdrage:

Voor deelname aan deze bijeenkomst wordt een eigen bijdrage van €25,- (exclusief BTW) gerekend.

Inschrijven:

Je kunt je digitaal inschrijven voor deze dag door op de bovenstaande datum te klikken!

U bent hier

Deel deze pagina