Oriëntatie op het wethouderschap - online (VOL)

woensdag, 10 maart, 2021

Weet wat er op je af komt!

Oriëntatie op het wethouderschap

Dit jaar organiseert de Wethoudersvereniging een aantal bijeenkomsten voor mensen die zich oriënteren op het wethouderschap. Mocht je van plan zijn je als wethouder beschikbaar te stellen en goed beslagen ten ijs te willen komen, dan is dit de bijeenkomst voor jou.

Tijdens de bijeenkomst wordt inzicht geboden in diverse aspecten van het vak. Denk hierbij aan de vele borden waarop je als wethouder te schaken hebt (het college, de fractie, de raad, het ambtelijke apparaat en niet op de laatste plaats het thuisfront). Daarnaast helpen wij je inzicht te verkrijgen in je eigen capaciteiten en bijbehorende wethouderscompetenties. Wij maken hierbij gebruik van een online assessment (de resultaten hiervan zijn alleen voor u inzichtelijk). Tijdens het programma is er aandacht voor de inwerkfase, zodat de eerste 100 dagen als wethouder als een zachte landing kunnen worden ervaren. Wij horen namelijk nog te vaak dat wethouders deze periode achteraf hebben ervaren als een sprong in het diepe.

Uiteraard kunnen wij geen garantie bieden dat deelname aan deze bijeenkomst ook werkelijk zal leiden tot een benoeming als wethouder. Maar wij kunnen je wel helpen in je persoonlijke keuze of je er wel of niet juist aan doet om een stap te wagen naar “de mooiste hondenbaan” die er is.

Data en locaties:

Woensdag 10 maart 2021, 19.00 - 21.00 uur = VOL

Andere data mogelijkheden:

Maandag 15 maart 2021,16.00 - 18.00 uur = VOL

Woensdag 7 april 2021, 16.00 - 18.00 uur alleen voor vrouwen = VOL

Woensdag 21 april 2021, 16.00 - 18.00 uur = VOL

Maandag 10 mei 2021, 16.00 - 18.00 uur

Woensdag 2 juni 2021, 19.00 - 21.00 uur alleen voor vrouwen

De bijeenkomsten vinden online plaatst via ZOOM.

Organisatie:

De bijeenkomsten worden verzorgd door de Wethoudersvereniging.

Bijdrage:

Voor deelname aan deze bijeenkomst wordt een eigen bijdrage van €25,- (exclusief BTW) gerekend.

Inschrijven:

Inschrijven is niet meer mogelijk voor deze datum, deze bijeenkomst het aantal maximum deelnemers bereikt.

Meer informatie:

Voor vragen kunt u contact opnemen met Jeroen van Gool,directeur van de Wethoudersvereniging (jeroenvangool@wethoudersvereniging.nl of 0623077736.