Symposium: Het wethouderschap in vogelvlucht: boekpresentatie en afscheid

woensdag, 29 mei, 2019

Woensdagmiddag 29 mei organiseert de Wethoudersvereniging een symposium over het verleden, heden en de toekomst van het wethouderschap.

Bij deze gelegenheid presenteert Henk Bouwmans, directeur van de Collegetafel, zijn boek “Valkuilen voor wethouders. Lessen uit valpartijen van wethouders in de periode 2002-2018”. Dit boek geeft een overzicht van de ontwikkelingen rond het wethoudersvak. De deelnemers van het symposium zullen een exemplaar van het boek ontvangen.

Tevens zal tijdens deze gelegenheid ruimte zijn om afscheid te nemen van Ton Roerig. Roerig is ruim 7 ½ jaar directeur geweest van de Wethoudersvereniging, de beroepsvereniging voor wethouders. In die periode is de vereniging uitgebouwd tot een professionele dienstverlener en opleider voor wethouders en voormalige wethouders. Van alle wethouders in Nederland is inmiddels circa 65% lid van de vereniging, gespreid over alle politieke partijen.

Datum: woensdag 29 mei 2019
Tijd: inloop 14.00 uur, start 14.30 uur en einde 17.30 uur
Aanmelden: U kunt zich direct digitaal aanmelden via dit formulier.
Kosten: Er worden geen kosten in rekening gebracht voor deelname aan dit symposium.