Vrijdag wethoudersdag - Is het burgemeesterschap iets voor u?

vrijdag, 27 maart, 2020

Update: de Wethoudersvereniging werkt op dit moment hard aan een manier om deze bijeenkomst digitaal door te laten gaan. Zo hoeven de deelnemers niet bijeen te komen, maar kan kennis wel gedeeld worden en kunnen wij wel het gesprek met elkaar aangaan.

Het wethouderschap is voor veel mensen een mooie opstap naar het burgemeesterschap. Toch hoor je vaak dat die rollen echt heel verschillend zijn. Dat roept vragen op, zoals:

• Wat is eigenlijk het verschil tussen de rol van wethouder en die van burgemeester?
  • Wat bedoelen ze eigenlijk als een burgemeester moet ontwethouderen?
  • Welke competenties en vaardigheden helpen je als je burgemeester wordt?
  • En welke gewoontes zitten je in de weg?
  • Hoe loopt eigenlijk zo’n sollicitatieprocedure?
  • Hoe schrijf je eigenlijk een brief aan de Koning?

Op deze en andere vragen krijg je antwoorden tijdens de masterclass van Wethouder naar Burgemeester op vrijdag 27 maart in West Betuwe van 10.30 tot 13.00 uur, inclusief lunch.

Praktische informatie:
Datum: Vrijdag 27 maart 2020.
Tijdstip: 10.30 - 13.00 uur (inloop 10.00 uur).
Locatie: Deze bijeenkomst zal digitaal plaatsvinden via zoom.
Kosten: De bijdrage is €125,- voor leden en €475,- voor  niet-leden.  Alle bijdragen zijn exclusief BTW. De factuur zal een neutrale titel hebben.
Aanmelden:  U kunt zich direct aanmelden via deze link.