Kennisatelier 7 - Mediatraining ‘Bent u nieuws of maakt u het?’

Als bestuurder bent u als ‘visitekaartje’ namens uw gemeente 24/7 nieuwswaardig voor (kritische) journalisten. Dus ook als u bij wijze van spreken boodschappen doet of, vervelender, net iets te hard rijdt, kunt u direct nieuws zijn om nog maar te zwijgen over het spreekwoordelijke gezellige biertje op het terras in het centrum van uw gemeente. 

Naast journalisten zijn tegenwoordig trouwens ook inwoners die te pas en te onpas alles vastleggen met hun mobiele telefoons of zich kritisch uitlaten via social media. Hoe gaat u hier als bestuurder mee om? 

Tijdens een inspirerend kennisatelier ‘Bent u nieuws of maakt u het’ neemt mediatrainer Ben Posthumus u mee in de do’s en don’ts waar het gaat om zowel het benutten van kansen als het optimaal voorbereid zijn op de valkuilen in relatie tot de media 2022. Aan de hand van aansprekende cases uit de gemeentepraktijk kunt u zelf gemakkelijk de vertaalslag maken naar wat dit voor u betekent. 

Ben Posthumus 

Ben Posthumus verzorgt vanuit Silent Speakers (www.silentspeakers.nl) ruim 16 jaar mediatrainingen op maat door heel Nederland. Silent Speakers is gespecialiseerd in het verzorgen van mediatrainingen voor bestuurders. Ben studeerde Nederlands in Groningen en Communicatiemanagement in Zwolle. Hij werkte als onder meer als woordvoerder voor de colleges van de gemeenten Deventer, Eelde, Emmen en bestuur en management van Saxion Hogescholen. 

Nieuwspoort Den Haag 

Ben Posthumus is als zogeheten ‘poorter’ lid van de (besloten) sociëteit van Nieuwspoort, de plek waar woordvoerders en journalisten elkaar ontmoeten.

Spreker

big ben posthumus cd0e0033df2b8449e0cadd02abde3359