José Manshanden - De toekomst en Infectieziekten

De afgelopen jaren hebben we veel geleerd van de Coronacrisis. Om deze reden wordt er nu gewerkt aan een nieuwe Landelijke Functionaliteit Infectieziekten (LFI) bij het RIVM. Ook de GGD-en werken aan een betere infrastructuur om nieuwe uitbraken weer op te kunnen vangen. 

Daarbij is het belangrijk goed te kijken naar de impact van eventuele maatregelen op de samenleving. In deze inleiding wordt ingegaan op deze lessons learned. En ook op vragen zoals: er al een idee van nieuwe infectieziekten en hoe ziet die crisisparaatheid er uit? Vaccinaties bieden bescherming, maar hoe zorgen we voor een hoge vaccinatiegraad? Welke impact heeft de klimaatverandering op infectieziekten? Wat vraagt dit alles van het lokaal bestuur en wat kan uw eigen GGD voor u doen? 

Panelspreker

jose manshanden

José Manshanden (1958) is directeur van de GGD Amsterdam en tevens Directeur Publieke Gezondheid, sinds 2017. Daarvoor was zij onder meer werkzaam bij de gemeente Utrecht, de gemeente Dordrecht en bij het Ministerie van VWS. Van 2005 tot 2017 is zij ook lid geweest van de Raad voor de Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) en haar opvolger de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RV&S).