Wethoudersconferentie 2023

Tegelijkertijd met de landelijke verkiezingen op 22 november 2023 komen wethouders uit het hele land ook samen voor onze wethoudersconferentie. Dit jaar met het centrale thema "Wethouder midden in de samenleving." Het samenzijn van wethouders op de verkiezingsdag staat symbool voor de brug tussen het Rijk en de gemeente, het brede politieke panorama en de concrete impact ervan op de gemeenschap.

De uitslag van de landelijke verkiezingen kan nieuwe perspectieven en uitdagingen met zich meebrengen die het werk van de wethouders aanzienlijk zullen beïnvloeden. Als hoeders van onze gemeenschappen bevinden jullie je in het oog van de storm, en deze conferentie is dé gelegenheid om de cruciale rol van wethouders in de samenleving te verkennen en te bespreken.

De jaarlijkse Wethoudersconferentie vindt plaats op 21 en 22 november in Lunteren. We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze inspirerende conferentie en je in te schrijven voor het evenement.

Sprekers Laurentien van Oranje, Karen van Oudenhoven – van der Zee (directeur Sociaal Cultureel Planbureau) en Ewoud Kieft (historicus en schrijver) belichten actuele onderwerpen in hun lezingen. Er zijn ook interessante kennisateliers over verschillende onderwerpen, waarbij je onder begeleiding van experts diepgaand in diverse thema's kunt duiken.

De conferentie biedt een waardevolle kans om met collega-wethouders in gesprek te gaan, ervaringen te delen en te reflecteren op de rol van wethouders in onze samenleving.

Inschrijven.

Ik hoop jullie allemaal te kunnen begroeten op de conferentie!

 

Met vriendelijke groet,


Marcelle Hendrickx
Voorzitter Wethoudersvereniging

Sprekers

Kennisateliers