Kennisatelier 5 - De verleiding

Corruptie. We lijken het steeds vaker tegen te komen. Onbegrijpelijk! Daar laat je je toch niet toe verleiden? Het is soms onvoorstelbaar waar mensen toe in staat zijn. Onvoorstelbaar. Maar wat als we het ons wel proberen voor te stellen? Kunnen we de kracht van verleiding dan beter begrijpen? Zijn wij zelf op enig moment ook te verleiden?

De Rijksrecherche daagt je uit in het hoofd te kruipen van een personage dat flink verleid gaat worden. Wat doe je? Waar ligt de grens? Laat jij je door ons verleiden in de workshop: De Verleiding?

Sprekers

Anika Landmeter

Anika Landmeter werkt als teamleider bij de Rijksrecherche, zij stuurt onder andere onderzoeken aan op het gebied van corruptie. Daarnaast is zij als coördinator actief binnen het  preventieprogramma Openbaar Bestuur en mede-ontwikkelaar van de workshop ‘De Verleiding’.

Tom Gedden

Tom Gedden is werkzaam als programmamanager preventie en als teamleider bij de Rijksrecherche, hij heeft veel ervaring op het gebied van corruptieonderzoeken binnen het openbaar bestuur. Tom Gedden heeft een master in politieke- en stadsgeografie.