Menu

Wethoudersopleiding dag 10 - Apeldoorn

vrijdag, 11 december, 2020


7e leergang Post-hbo opleiding Politiek Bestuurlijk Management - Apeldoorn

Iedereen is gebaat bij professioneel bestuur. De samenleving, de gemeente en ook de bestuurder zelf.

Aan de afgelopen 6 edities van de leergang Politiek Bestuurlijk Management van de Wethoudersvereniging hebben inmiddels ongeveer 200 wethouders deelgenomen. Deze succesvolle leergang is opgezet in samenwerking met het opleidingsinstituut van de Universiteit van Tilburg en Rijksadvocaat Van Doorne Advocaten. Met de opleiding houden we het wethouderschap carrière-technisch interessant, stimuleren wij professioneel lokaal bestuur en vergroten we het aanzien van de beroepsgroep naar de buitenwereld.

De opleiding wordt gegeven op post-HBO niveau en wordt, bij volledige deelname door de wethouder, voorzien van een certificaat als bewijs van deelname. Ook gedeputeerden en waterschapsbestuurders zijn van harte welkom in deze leergang.

De opleiding is primair bedoeld om bestuurders te ondersteunen bij de uitoefening van hun politieke ambt. Daar zijn de modules nadrukkelijk op gericht. Daarbij (en dus op de tweede plaats) denken wij dat deze leergang kan bijdragen aan een verbeterde "startkwalificatie" bij een eventuele vervolgstap van de bestuurder.

Tijdsinvestering
De leergang heeft een looptijd van één jaar (van februari tot en met december), met een tijdsinvestering van eens per vier weken één dag. In totaal zijn er 10 studiedagen mee gemoeid. Er is geen sprake van aanvullende opdrachten of thuisstudie. De opleiding is zo ingericht dat praktijkleren wordt gestimuleerd. In intervisiemomenten kan de inhoud worden besproken, maar dit beïnvloedt de studiebelasting niet.

Locatie
Huis van de Stad Apeldoorn
Marktplein 1
7311 LG Apeldoorn

Organisatie
De opleiding wordt georganiseerd door een intensieve samenwerking tussen de Universiteit van Tilburg, Van Doorne Advocaten en de Wethoudersvereniging.

Kosten
De kosten voor het gehele opleidingstraject bedragen €3.950,- exclusief BTW voor leden. Niet leden betalen €6.250,- exclusief BTW.

Modulaire opbouw
De leergang is opgebouwd uit modules die qua inhoud en opzet op elkaar aansluiten.

In de diverse modules is via interactieve opleidingsmethoden veel ruimte om de eigen praktijk aan bod te laten komen. Om praktijkleren verder te stimuleren is intervisie een prominent onderdeel van de leergang. Ook is er via een digitaal platform (community of practice) ruimte om kennis en ervaring uit te wisselen, inclusief een vraagbaakfunctie met betrekking tot de inhoudelijke opleidingsmodules.

Modules
Klik hier voor de modules.

Data
7 februari 2020: Opleidingsdag 1

6 maart 2020: Opleidingsdag 2

3 april 2020: Opleidingsdag 3

15 mei 2020: Opleidingsdag 4

5 juni 2020: Opleidingsdag 5

26 juni 2020: Opleidingsdag 6

11 september 2020: Opleidingsdag 7

2 oktober 2020: Opleidingsdag 8

6 november 2020: Opleidingsdag 9

11 december 2020: Opleidingsdag 10

Certificering
Voor het volledig doorlopen van het post-HBO opleidingstraject ontvangt u na afloop een certificaat.

Inschrijven
Aanmelden is niet meer mogelijk, deze leergang zit vol. Voor interesse kunt u een mail sturen naar samira@wethoudersvereniging.nl.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar 070 - 373 8123.

U bent hier

Deel deze pagina