Winterschool 2023

Ook dit jaar organiseren we weer een winterschool, dit keer in een nieuw “winterjasje” namelijk op de unieke locatie Ouwehands Dierenpark Rhenen.

In deze winterschool wordt kennis, inzicht & toepassing geboden om de invloed van onze menselijke natuur vóór ons te laten werken in plaats van uitdagingen op te werpen. En wordt er een basis gelegd op weg naar de oplossing: het inzicht in ons sociale gedag en het effect daarvan in een groep. Deze winterschool is volledig maatwerk en wordt ingevuld naar de doelgroep en met de thema’s, vraagstukken en doelstellingen binnen het wethouderschap.

Trainingsbureau Apemanagement neemt sociaal gedrag als uitgangspunt voor het oplossen van problemen in organisaties. Eén van de belangrijkste oorzaken van problemen is namelijk ons eigen sociale gedrag.

De wijze waarop wij proberen te overleven in een organisatie verhindert regelmatig het goed functioneren van onszelf, maar ook dat van de groep. Problemen worden echter zelden benaderd vanuit ons (eigen) sociale gedrag.

Een oplossing is om sociale groepen die vergelijkbaar gedrag vertonen te bestuderen en onszelf daaraan te spiegelen. We maken vertonen te bestuderen en onszelf daaraan te spiegelen. We maken daarbij gebruik van andere sociale dynamieken waarover we een uitgebreide kennis bezitten: de apen. De overeenkomsten zijn nog steeds in ons gedrag aanwezig en de interacties in deze groepen vormen daarnaast een goed studiemodel om te verdiepen op de manier waarop we naar (organisatie)gedrag kijken of hoe we signalen kunnen herkennen.

Apen kunnen ons helpen ons eigen complexe sociale gedrag te ontcijferen en te begrijpen, omdat ze een versimpeld model vormen voor ons sociale gedrag.

Daarbij gebruik van andere sociale dynamieken waarover we een uitgebreide kennis bezitten: de apen. De overeenkomsten zijn nog steeds in ons gedrag aanwezig en de interacties in deze groepen vormen daarnaast een goed studiemodel om te verdiepen op de manier waarop we naar (organisatie)gedrag kijken of hoe we signalen kunnen herkennen.

Een zeer interessant dag programma dus met maar 35 beschikbare plekken.

Het dagprogramma is als volgt:

09:30 uur Inloop met koffie en iets lekkers

10:00 uur Opening door Wethoudersvereniging

10:10 uur Workshop Apemanagement

12:30 uur Lunch met aansluitend Parkbezoek met gids

15:00 uur Borrel als afsluiting

16:00 uur Verwacht einde

Kosten

Voor leden: € 195,00 excl. BTW.

Voor niet-leden: € 495,- excl. BTW.

 

pexels the macduffie school 9654939

Inschrijven

Jouw gegevens

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier.

Let op: U bent als wethouder niet automatisch lid. Lees hier meer over het lidmaatschap, inschrijving en de voordelen.