Menu

Woensdag Wethoudersdag: De nieuwe Omgevingswet

woensdag, 13 december, 2017

Behoort u tot de early adopters van het nieuwe omgevingsrecht ? Het lijkt nog ver weg, maar voordat u het weet is de nieuwe Omgevingswet een feit. Het ruimtelijk bestuursrecht gaat flink op de schop. En u kunt nu al voorsorteren.....

 

De omgevingswet is bedoeld om ruimtelijke projecten eenvoudiger te laten verlopen.  Regels die nu nog verspreid staan in 26 verschillende wetten worden gebundeld en het aantal artikelen wordt drastisch verminderd. Ook in het aantal Ministeriële regelingen en AMvB’s wordt het mes gezet. Het doel is één hanteerbare en overzichtelijke wet voor de hele leefomgeving.

 

Wat mag u van deze Masterclass verwachten?

 

Tim Grundmeijer en Annet Blokhuis, beiden gespecialiseerd in ruimtelijk bestuursrecht, nemen met u de belangrijkste ontwikkelingen door en de rol die u als gemeentebestuurder gaat spelen bij het vormen van ruimtelijk beleid. Na een beknopte inleiding over de wijzigingen die op stapel staan wordt snel doorgeschakeld naar de praktijk. Aan de hand van concrete pilots wordt de werkwijze van de Omgevingswet en omgevingsplannen helder uiteen gezet.

 

U kunt ook, voorafgaand aan de Masterclass, zelf onderwerpen aandragen die u graag behandeld ziet. Met uw wensen wordt zo veel mogelijk rekening gehouden.

 

Programma:

 

10:00 – 10:30 : ontvangst

10:30 – 12:00 : Blok I

12:00 – 12:45 :  lunch

12:45 – 14:00 :  Blok II

Datum: 13 december 2017
Tijd: 10.00-14.00 uur inclusief lunch 
Locatie: Van Doorne Amsterdam, 
Jachthavenweg 121, 1081 KM Amsterdam
Kosten:  Voor leden is de deelname aan deze bijeenkomst kosteloos. Niet-leden dragen €300,- (exclusief BTW) bij in de kosten.
Inschrijven: u kunt zich direct digitaal aanmelden via deze link.

U bent hier

Deel deze pagina