Menu

Kennismaken met Debbie Heesakkers

Sinds het congres afgelopen november is de Wethoudersvereniging twee bestuursleden rijker. Debbie Heesakkers is één van deze twee. We stellen haar graag kort aan u voor!

Wie is Debbie Heesakkers?

Debbie heeft strafrecht gestudeerd, iets heel  anders dan werken in het openbaar bestuur zo zegt ze zelf. In het laatste blok op de universiteit moest ze stagelopen en kwam er achter dat strafrecht echt helemaal niets voor haar was. Na haar studie heeft ze een tijd gewerkt bij een incassobureau als jurist, ‘dat vond ik ook echt niets’. Dus studeerde Debbie naast haar baan verder aan de Open Universiteit, ze specialiseerde zich in Ruimtelijke Ordening, Milieurecht en Arbeidsrecht.

Na deze studie werkte Debbie ruim 3  jaar als RO jurist bij Tonnaer Adviseurs waarbij ze op detacheringsbasis bij heel veel Limburgse gemeenten heeft gewerkt een hele leuke baan zo zegt ze enthousiast! Het reizen door de hele provincie maakte de baan alleen wel zwaar. Toen kwam er een baan als juridisch medewerker RO vrij bij de gemeente Roermond, dat greep Debbie met beide handen aan. Hier heeft ze promotie gemaakt en werd ze Jurist RO en dat combineerde ze met de functie Projectcoördinator. Debbie heeft uiteindelijk 11 jaar naar eigen zeggen met veel plezier bij de gemeente Roermond gewerkt voordat ze als wethouder aan de slag ging.

 

Hoe ben je in het wethouderschap terecht gekomen?

Na een verhuizing kwam ik naast de voorzitter van de partij waar ik nu wethouder voor ben te wonen, zo kwam het balletje aan het rollen! Toen ik gevraagd werd was mijn zoontje nog heel jong, privé was het moeilijk op dat moment. Full time wethouder was op dat moment geen optie. Vervolgens kwam de vraag: ‘wat nou als het parttime zou zijn?’. Dat veranderde de zaak,  en ben ik tussentijds (2017) ingestroomd in het wethouderschap. Best een uitdaging, want het was natuurlijk een rijdende trein. Het wethouderschap is echt de mooiste uitdaging  in mijn loopbaan tot nu toe ! Omdat ik een deel van de portefeuille van mijn voorganger had overgenomen, en hij zelf ook nog parttime aanwezig was, kon hij me mooi inwerken. Inmiddels ben ik sinds de verkiezingen wel fulltime wethouder. Hoewel ik als relatief nieuwkomer binnenkwam, had ik gelukkig wel veel gemeentelijke ervaring. En ik wilde ook zelf wel eens achter het stuur zitten!

 

Sinds november 2018 ben je ook bestuurslid, hoe kwam dat zo?

Dan sta je daar ineens, als onervaren wethouder. Ik heb veel aan mijn voorganger gehad, maar niet iedereen heeft dat geluk! En dan is het wel heel fijn dat er een organisatie is die nieuwe wethouders op kan leiden en een goede start kan geven! Er zijn zo enorm veel nieuwe wethouders, die kunnen best een steuntje in de rug gebruiken. De Wethoudersvereniging kan mensen snel op vlieghoogte brengen. Ik ben heel enthousiast over het werk van de Wethoudersvereniging, de belangenbehartiging, coaching, intervisie masterclasses en andere bijeenkomsten. Dus toen er een vacature voor het bestuur kwam, heb ik hier gelijk op gereageerd!  De Wethoudersvereniging is wat mij betreft van grote toegevoegde waarde met name voor beginnendewethouders en. Al helemaal als je wethouder bent namens een  lokale partij, zoals ik.

Ik zou alle wethouders dan ook op willen roepen lid te worden, eigenlijk zouden we allemaal lid moeten zijn om samen sterk te staan!

 

 

U bent hier

Deel deze pagina