Alumninetwerk

Het alumninetwerk: een netwerk voor en door alumni. De Wethoudersvereniging ondersteunt bestuurders bij de uitoefening van hun ambt en alumni in de periode hierna.

Wij bieden een netwerk, professionalisering en individuele en collectieve ondersteuning. Met jouw hulp bouwen wij dit verder uit, bieden wij een nuttig netwerk voor iedereen die ooit wethouder, gedeputeerde of waterschapsbestuurder was en ondersteunen wij alumni in de periode die volgt op het actieve bestuur. Het is een netwerk voor en door alumni, samen met de Wethoudersvereniging. Zo kunnen alumni elkaar helpen, ondersteunen en versterken we samen de positie van alumni.

Wat doet het netwerk?

In dit netwerk bieden wij voormalig wethouders, gedeputeerden en waterschapsbestuurders een platform om kennis te delen, elkaar te ondersteunen, te netwerken en met ons als Wethoudersvereniging te brainstormen over actuele thema`s. Ook zullen wij onder de vlag van dit netwerk onderzoek doen naar de loopbaan van voormalig bestuurders en hen ondersteuning bieden waar nodig. Ook bieden we opleidingen en masterclasses speciaal voor alumni en samen met actieve bestuurders aan.

Ondersteuning in de periode na aftreden

Nu je geen bestuurder meer bent, valt een deel van jouw netwerk weg en kan het soms best zoeken zijn naar ‘hoe nu verder’, maar je hebt ook een schat aan kennis die eigenlijk nog steeds ingezet zou kunnen worden. Als Wethoudersvereniging staan we ook in deze periode voor je klaar, met ons alumninetwerk, masterclasses en natuurlijk individuele ondersteuning. In het alumninetwerk zijn daarnaast vele mede alumni die je voorgingen die niet alleen een mooi netwerk bieden, maar ook hun ervaringen met je kunnen delen.

Waarom het alumninetwerk ook als je al langer geen bestuurder bent?

Als voormalig wethouder, gedeputeerde en waterschapsbestuurder heb je een gemeenschappelijk verleden, een gemeenschappelijke ervaring die je met weinig mensen deelt. Of je nu 1 maand geleden, 5 jaar of nog langer geleden bestuurder was, de gemeenschappelijke ervaring blijft. Deze gemeenschappelijke ervaring staat centraal in het alumninetwerk. Daarnaast help je met jouw kennis en ervaring, net afgetreden bestuurders sneller hun draai terug te vinden en kun je jouw lessen uit het bestuurderschap inzetten om nieuwbakken bestuurders een vliegende start te bezorgen. 

Lidmaatschap en kosten

Alumni kunnen tegen gereduceerd tarief lid worden van het Alumninetwerk van de Wethoudersvereniging. De bijdrage voor 2022 is € 97,00 ex. BTW.

Lid worden van het alumninetwerk?

Blijf je na de verkiezingen van 2022 ook verbonden aan de Wethoudersvereniging?  Vul dit formulier in.

Voor meer informatie kun je mailen naar: Gerard Bruijniks, gerardbruijniks@wethoudersvereniging.nl