WhatsApp Image 2022 06 24 at 8.38.25 PM
Regioambassadeur Drenthe Guido Rink

Guido Rink

Over Guido Rink

Ik ben al weer ruim 20 jaar een trotse Emmenaar, getrouwd met Nicoll, ons gezin bestaat verder uit 2 dochters Demi en Noé en een zoon Sem. Ik ben geboren in Zuid-Holland en opgegroeid in Brabant. In de zomer van 2000 kwam ik als 19-jarige naar Emmen om te handballen bij E&O. Na de topsport ben ik actief geweest in arbeidsbemiddeling en recruitment en heb gewerkt als docent Nederlands.

Na een periode als commissielid namens de PvdA werd ik raadslid, fractievoorzitter en nu al weer voor de tweede periode wethouder. In mijn portefeuille heb ik economie, WMO en emancipatie.

Hoe ben je bij de Wethoudersvereniging terecht gekomen?

In mijn eerste periode ben ik direct lid geworden van de Wethoudersvereniging. Op advies van mijn collegae heb ik destijds de website bekeken en ben ik lid geworden.

Op welke manier wil je in jouw regio het ambassadeurschap in gaan vullen?

Als regioambassadeur ben ik de ogen en oren van de vereniging in deze regio én denk mee over belangrijke thema`s binnen de Wethoudersvereniging. Ik ben een enthousiaste teamspeler met een enorme drive. Graag wil ik wat activiteiten opzetten in de regio voor kennisverdieping, netwerken en belangenbehartiging. Dit zal ik op enthousiaste wijze doen, met een gezonde portie humor en volop plezier.

Waarom vind je dat elke wethouder lid moet worden van de Wethoudersvereniging?

De Wethoudersvereniging is een vereniging voor en door wethouders. Wethouders uit alle windstreken en van alle politieke partijen. Ongeacht die herkomst en politieke kleur kunnen we elkaar inspireren; uitwisseling van kennis en ervaring staat immers centraal. Daarnaast biedt de vereniging een programma voor professionalisering van ons vak en vertrouwelijke consultatie, bijvoorbeeld bij bestuurscrises en vragen over integriteit. Dus word lid!