Bert Nederveen
Regioambassadeur Groningen Bert Nederveen

Bert Nederveen

Aan de slag als regioambassadeur! Na de oproep in de laatste Nederland Wethoudersland, was Bert Nederveen één van de eersten die zich enthousiast meldde als potentiële regioambassadeur voor de Wethoudersvereniging in Groningen.

Bert stelt zich graag kort aan u voor

Bert Nederveen komt uit een politiek nest, met een vader die 28 jaar lang raadslid was, waarvan twee periodes als wethouder en een broer die raadslid is. Hij werd zelf op zijn 18e politiek actief. Hij is gelukkig getrouwd en heeft 5 kinderen. Bert is Wiskundige en had de intentie docent te worden, maar koos uiteindelijk voor de ICT. Na 25 jaar ICT en 12 jaar daarnaast raadslid voor de GPV en later ChristenUnie geweest te zijn, werd hij in 2010 wethouder in Zuidhorn.

Wat was je eerste ervaring met de Wethoudersvereniging/waarom ben je lid geworden? 

In mijn eerste periode als wethouder heb ik me vooral op Zuidhorn gericht, en was ik nog geen lid van de Wethoudersvereniging. In de tweede periode heb ik me bewust veel verder verbreed richting VNG en ook de Wethoudersvereniging. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat als ik toen geweten had wat de WHV is en biedt aan cursussen (zoals de Post-HBO), ik toen gelijk lid geworden was. De vereniging geeft je een breder beeld van het vak en wat je hier als wethouder allemaal mee kunt.

Op welke manier wil je in jouw regio het ambassadeurschap in gaan vullen?

Ik ben zelf inmiddels zo overtuigd van de vereniging en het nut, dat ik dit graag uitdraag en deel met collega`s omdat ik denk dat zij hier ook baat bij kunnen hebben. Daarnaast wil ik graag de signalen die uit onze regio komen meegeven aan de vereniging, en natuurlijk ook de andere kant op nieuws vanuit de Wethoudersvereniging met het noorden delen. Ik vind het belangrijk dat we bijeenkomsten organiseren in onze regio. Daarom plannen we een regiobijeenkomst op 22 september voor de provincies Groningen en Drenthe en hoop ik vaker masterclasses in het noorden te hebben.

In Groningen gaat er bij de komende verkiezingen veel veranderen in gemeenten, zie je in die nieuwe situatie ook een rol voor de vereniging en de regioambassadeur?

Met een aantal nieuwe grote gemeenten zullen de onderlinge verhoudingen opnieuw uitgevonden moeten worden, ook in bestuurlijke overleggen. Ik denk dat daar een mooie rol voor een ambassadeur ligt.