Menu

Verbreed je blik met intervisie

“Dat was weer nuttig. En leuk!” concluderen de deelnemers aan de intervisiegroep na de bijeenkomst. Er is gedeeld, gedacht én gelachen. En er is al een flinke lijst met onderwerpen die ze de volgende keren willen behandelen. Als begeleider ben ik onder de indruk van de openheid waarmee de wethouders hun vragen gedeeld hebben en de collegialiteit die al zo snel in de groep ontstond. In de WhatsApp-groep gaat de conversatie nog een tijdje vrolijk door. 

Intervisie betekent: even uit de dagelijkse hectiek stappen en met collega’s sparren over lastige situaties in je werk. Meer inzicht krijgen in je eigen handelen en leren van elkaar, en je zo professioneel verder ontwikkelen. Tijdens een bijeenkomst staat altijd een vraag van een deelnemer centraal die volgens een vaste methode grondig wordt onderzocht. Hoe verhoud je je tot de ambtenaren, hoe ga je om met geldingsdrang in het college of met ‘feiten’ die via social media tot waarheid worden verheven? Het doel is niet om dé oplossing te vinden, maar zo veel mogelijk manieren te bedenken om met situaties om te gaan. Degene die de vraag inbrengt, krijgt zo nieuwe inzichten en waardevolle adviezen van de andere deelnemers. Die hier op hun beurt ook weer van leren. 

Spreekt dit je aan? Je bent van harte welkom om mee te doen. Een intervisietraject bestaat uit 6 bijeenkomsten, ongeveer eens per 6 weken, met een groep van ca. 8 wethouders, begeleid door een professionele intervisiecoach. 

Liesbeth Tettero 
Intervisiecoach 

U bent hier

Deel deze pagina