Menu

Vliegende start als wethouder, met startersgids Wethoudersvereniging!

De landelijke Wethoudersvereniging geeft nieuwe wethouders een vliegende start met een unieke startersgids. De startersgids is opgesteld door en voor wethouders en staat vol praktische tips en adviezen voor de eerste maanden. Met deze gids worden nieuwe en doorstartende wethouders nog beter in het zadel geholpen.

De Wethoudersvereniging heeft als missie het wethoudersvak verder te professionaliseren en de belangen van de wethouders als beroepsgroep te vertegenwoordigen. Na de gemeenteraadsverkiezingen zijn er weer veel nieuwe wethouders benoemd. Alle wethouders zullen een exemplaar van de startersgids ontvangen. De startersgids maakt onderdeel uit van het pakket ‘Van vakman naar meester’ dat alle wethouders ontvangen bij de start van de nieuwe Collegeperiode. In dit pakket zit onder meer het nieuwe opleidingenprogramma . 

Juist aan het begin van een nieuwe bestuursperiode na de verkiezingen is het van belang dat wethouders optimaal gebruik maken van opleidingen en trainingen. Door het lidmaatschap van de Wethoudersvereniging kunnen wethouders voor, tijdens en na hun wethouderschap beter worden begeleid in deze mooie baan in een complexe veranderende omgeving.

Wilt u ook het starterspakket ontvangen, u kunt het pakket opvragen door een mail te sturen naar: info@wethoudersvereniging.nl

Binnenlands Bestuur - 23 april 2014
Vakblad Binnenlands Bestuur over de publicatie 'Vliegende start als wethouder'
Lees hier het artikel >>

NOS Radio 1 - 30 april 2014
Uitreiking publicatie 'Vliegende start als wethouder' door auteur Frank Speel
Luister hier naar de uitzending >>

Omroep Flevoland Radio - 5 mei 2014
Wat krijgen nieuwe wethouders voor hun kiezen?
Luister hier naar de uitzending >>

Voorzitter van de Wethoudersvereniging, Edo Haan, overhandigt het eerste exemplaar van het boekje 'Vliegende start als wethouder' aan Jacques Wallage, samen met auteur Frank Speel. 
13 maart 2014

U bent hier

Deel deze pagina