Menu

Wethoudersconferentie 2021

De afgelopen maanden waren zwaar voor onze inwoners en voor onze bestuurders. De periode van coronamaatregelen en lockdowns heeft ons uitgedaagd om op een andere manier naar onze samenleving te kijken. Wij hebben ook allerlei mooie manieren gevonden om ondanks de pandemie toch verbinding te maken met de inwoners en met elkaar. De financiële druk op gemeenten is door de pandemie nog groter geworden.

De afgelopen maanden hebben wij weer een ‘normaler’ leven kunnen ervaren. Kort voor de zomer ging ons land stukje bij beetje open en konden wij elkaar weer in de ogen kijken.
Nu is ook meer dan ooit duidelijk geworden dat het van belang is om de mentale gezondheid, de werkdruk van bestuurders in balans te houden.

De verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad staan voor de deur en de Wethoudersvereniging kijkt hoopvol naar de toekomst.  
Velen van ons bereiden zich voor op een leven na het wethoudersambt, anderen kunnen niet wachten om zich nog een keer voor de samenleving in te zetten. De Wethoudersvereniging blijft zich ook in de toekomst inzetten voor wethouders, gedeputeerden en waterschapsbestuurders. Dat doen wij door middel van onderzoek, ondersteuning, ontwikkeling en belangenbehartiging.

Wij hebben onder meer Sietse Bakker (Uitvoerend Producent Eurovisie Songfestival), Margrite Kalverboer (Kinderombudsvrouw), Peter Joosten (Biohacker) gevraagd om ons vanuit verschillende disciplines mee te nemen naar de toekomst. Daarnaast bieden onze kennisateliers de ruimte om dieper in te gaan op een aantal specifieke onderwerpen die in gemeenten een grote rol (gaan) spelen.

Klik hier voor het programmaboekje.

klik hier om u aan te melden.


Ik wens u een mooie conferentie toe!


Met vriendelijke groet,


Marcelle  Hendrickx
Voorzitter Wethoudersvereniging
 

U bent hier

Deel deze pagina