Menu

Kennisatelier 1 Arbeidsmarktbenadering voor wethouders

Kennisatelier 1 Arbeidsmarktbenadering voor wethouders

Een deel van de zittende wethouders zal na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 afscheid nemen van het ambt van wethouder. Uit een enquête (APPA-regeling 2016) is gebleken dat 7 van de 10 wethouders verwacht dat het moeilijk zal worden een andere baan te vinden.

In deze drukke tijd richting  de gemeenteraadsverkiezingen staat uw hoofd waarschijnlijk nog niet naar een volgende loopbaanstap. Toch adviseren wij u om er alvast even bij  stil te staan. In het voorjaar van 2018 zijn er ineens heel veel afgetreden wethouders op de arbeidsmarkt. Wat kunt u nú al doen om op die periode te anticiperen?

In dit kennisatelier bespreken we in hoe u de ervaringen als wethouder en de resultaten van de afgelopen periode kunt gebruiken in uw zoektocht naar een nieuwe functie: wat brengt u mee en waarom bent u een geschikte kandidaat voor die interessante nieuwe baan. Waar legt u de nadruk op en hoe pakt u dit aan? Wat zijn uw kwaliteiten; wat is uw ambitie na het wethouderschap; hoe zet u uw netwerk maximaal in maar ook hoe benadert u de arbeidsmarkt. Zelfinzicht is hierbij een belangrijke factor. Na dit kennisatelier bent u beter in staat uw eigen kwaliteiten te vertalen naar passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt en om voor u zelf te bepalen welke stappen u kunt zetten op de route naar een andere functie.

Spreker(s): Michel Gerritsen is erkend NOLOC Loopbaanadviseur, werkt als zelfstandige en heeft een ruime ervaring als Recruiter. Michel biedt, naast trainingsactiviteiten en coaching, ook  loopbaan-begeleidingstrajecten voor individuele kandidaten aan.

Begeleider: Frank Speel – voormalig wethouder gemeente Zoetermeer 

 

U bent hier

Deel deze pagina