De Belofte

In november 2012 werd Pieter Hilhorst onverwacht de opvolger van Lodewijk Asscher als wethouder van Amsterdam.

Als politicoloog en columnist van De Volkskrant had hij de politiek geanalyseerd, als Ombudsman van de VARA de politiek bekritiseerd en als presentator van Politieke Junkies politieke spelletjes blootgelegd. En toen werd hij zelf politicus. Een politicus met een missie.

Maar de man die de politiek wilde veranderen, werd door de politiek veranderd. In een razend tempo beleefde hij opkomst en ondergang. In de lente nog genomineerd tot wethouder van het jaar, in de winter de man van 188 miljoen die de verkiezingen verloor.

In dit openhartig boek laat hij zien waar het mis ging en wat daarvan te leren valt. Politiek moet niet de kunst zijn van het mogelijke, maar de kunst om mogelijk te maken wat onmogelijk lijkt. Hij maakt de hitte voelbaar van politieke strijd in een tijd van framen en spinnen en laat zien wat er moet veranderen om te zorgen dat politiek zijn belofte waar kan maken. De belofte dat we met elkaar kunnen bepalen in wat voor stad, wat voor land en wat voor wereld we willen leven. De belofte dat politiek geen zaak van enkelen, maar een zaak van velen is. Van het volk, voor het volk, door het volk.

Kosten

  • E-book: € 9,99 incl. BTW.
  • Paperback: € 7,90 incl. BTW.

Bestellen

Klik op deze link om het boek te bestellen.

Wat doen we?