Succesvol in debat over de energietransitie

Wethouders, gedeputeerden en waterschapsbestuurders staan voor één van de grootste uitdagingen van deze tijd: De energietransitie. En alhoewel het klimaatprobleem op het wereldtoneel speelt, ligt de uitvoering voor een groot deel bij het lokale bestuur.

Jullie besluiten over concrete initiatieven, jullie zijn verantwoordelijk voor de uitvoering en jullie moeten dat allemaal richting besluiten loodsen. Daarbij zijn de meningsverschillen en de emoties in de lokale politiek en samenleving niet van de lucht. Mensen hebben zorgen, zeer uiteenlopende opvattingen, boosheid. Ga er maar aanstaan.

Daarom bieden we een debattraining aan waarin je theorie, tips en oefeningen krijgt. Zodat je interessante, goede en succesvolle debatten voert met de gemeenteraad. Deze training wordt verzorgd door Patricia Wouda van Public Performance, trainingsbureau gespecialiseerd in het politieke debat. Je leert om je voorstellen overtuigend voor het voetlicht te brengen, rekening te houden met zowel inhoudelijke meningsverschillen als emotionele aspecten die het debat bepalen, uiteenlopende meningen een plek te geven in het debat zonder van je koers af te dwalen en te zorgen voor publieksvriendelijke debatten die de politieke dilemma's inzichtelijk maken voor zowel raadsleden als bewoners.

Je leert

  • Principes van de klassieke retorica,
  • Hoe je op een prettige manier met meningsverschillen omgaat,
  • Hoe je overzicht houdt in een debat over complexe materie.

Praktische informatie

Inloop: 9:00 uur.
Aantal deelnemers: 12 - 16 (wanneer de training vol is, zullen we bij interesse van voldoende bestuurders een nieuw moment prikken).

Kosten

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, als u zich korter dan 1 week van te voren afmeld zijn wij wel genoodzaakt de reeds gemaakte kosten in rekening te brengen.

Deze bijeenkomst wordt uitgevoerd in het kader van het programma Democratie in Actie (DIA).

rijswijk

Inschrijven