Vitaliteit en werkbevlogenheid

 Nog voordat de eerste werkdag is begonnen, staat de agenda van een wethouder vol met afspraken. Een overleg met een ambtenaar van het Rijk, een gesprek met een bewoner, een bezoekaan een bedrijf – het secretariaat gaat verder waar de voorganger was gebleven en de nieuwe wethouder stapt op een rijdende trein. Met frisse zin en veel energie gaat de wethouder aan deslag, niet precies wetend waarvoor hij of zij zich heeft opgegeven. Na een periode van lange werkdagen lijkt de balans tussen werk en privé zoek, met minder effectiviteit en werkplezier plezier als gevolg. 

Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Maar steeds meer wethouders stoppen om gezondheidsredenen: het ambt is fysiek en mentaal te zwaar. Gelukkig laat deze ontwikkeling zich deels verklaren vanwege het feit dat meer wethouders hier openlijk voor uitkomen. Al is het dan te laat om het evenwicht terug op te zoeken. Of je nou net bent begonnen of al een termijn achter de rug hebt, het gezondheidsaspect mag je niet uit het oog verliezen. Hoe creëer je hiervoor bewustzijn? Hoe herken je de vroege signalen van een onbalans tussen werkdruk en energie? En waar zit de ruimte om te ‘boetseren’ met

bevlogenheid?

Tijdens de training brengen deelnemers in kaart welke factoren hun bevlogenheid stimuleren of juist in de weg staan. Er is veel ruimte om langs dit thema met elkaar in gesprek te gaan en om te leren van elkaars ervaringen.

Ritske van der Heide

De training zal worden begeleid door Ritske van der Heide. Ritske is organisatiepsycholoog en - adviseur. Zijn talent zit erin om datgene te horen wat niet of niet duidelijk wordt gezegd. Hij is gespecialiseerd in het thema werkbevlogenheid en draagt vanuit deze kennis bij aan verandertrajecten, trainingen en coaching.

Kosten

  • Voor leden: € 175,00 excl. BTW
  • Voor niet-leden: € 475,00 excl. BTW
AdobeStock 537434328

Inschrijven

Jouw gegevens

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier.

Let op: U bent als wethouder niet automatisch lid. Lees hier meer over het lidmaatschap, inschrijving en de voordelen.

Wat doen we?