Wethoders ambrsketen
Ambtsketen
Wethoders ambrsketen
Ambtsketen

Informatiepakket voor nieuwe wethouders

De Wethoudersvereniging heeft als missie het wethoudersvak verder te professionaliseren en de belangen van de wethouders als beroepsgroep te vertegenwoordigen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen zijn er weer veel nieuwe wethouders benoemd.

Juist aan het begin van een nieuwe bestuursperiode na de verkiezingen is het van belang dat wethouders optimaal gebruik maken van opleidingen en trainingen. Door het lidmaatschap van de Wethoudersvereniging kunnen wethouders voor, tijdens en na hun wethouderschap beter worden begeleid in deze mooie baan in een complexe veranderende omgeving.

Alle startende wethouders ontvangen automatisch een informatiepakket van de Wethoudersvereniging. Hier zijn geen kosten aan verbonden. In dit informatiepakket zitten verschillende producten om je nog beter te helpen. Je ontvangt een pin die je met trots kunt dragen. Verder is een klapper met verschillende QR-codes inbegrepen die je kunt scannen om meer te weten te weten te komen over wat de Wethoudersvereniging doet en kan betekenen voor jou. Zo lees je over alle opleidingen, trainingen, masterclasses en bijeenkomsten die wij voor jouw organiseren, vind je informatie over onze inzet voor de rechtspositie van wethouders en nog veel meer.

Heb je het informatiepakket nog niet ontvangen? Stuur een e-mail met je gegevens naar info@wethoudersvereniging.nl.

Het Bestuurlijk Ambtstraject

Na elke gemeenteraadsverkiezing treden in bijna alle gemeenten nieuwe wethouders aan. Deze moeten zich het veelzijdige wethoudersvak 'on the job' eigen maken. Om dit leerproces te versnellen heeft de Wethoudersvereniging een speciaal programma vervaardigd. Centraal hierin staat het denkraam van 'de negen speelvelden van de wethouder'. Bekijk de data van het Bestuurlijk Ambtstraject en meld je aan. 

Over welke competenties dient een wethouder te beschikken om ‘het vak’ goed uit te oefenen? De Wethoudersvereniging heeft de ambitie om de wethouders te voorzien van een instrument om hen te ondersteunen bij het aanscherpen van de competenties. Doe de test hier. 

Lidmaatschap

In het informatiepakket kun je ook vinden hoe u gemakkelijk lid kunt worden van onze vereniging. Wil je nu meteen lid worden? Dat kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Interessante artikelen

  • Binnenlands Bestuur - 23 april 2014: Vakblad Binnenlands Bestuur over de publicatie 'Vliegende start als wethouder'.  Lees hier het artikel

Wat doen we?