ccv logo

Cyber Sessions - CCV en VNG

In het kader van ‘the time is now’ bieden het CCV en de VNG in totaal 5 Cyber Sessions aan. De eerste drie afleveringen staan online op de website van het CCV en de VNG.

Gemeenten kunnen niet langer wachten; de digitale veiligheid moet worden geborgd in het gemeentelijke beleid. In het kader van ‘the time is now’ bieden het CCV en de VNG 5 Cyber Sessions aan. Na het bekijken van deze online sessies kunnen ambtenaren OOV (openbare orde en veiligheid) en CISO’s (Chief Information Security Officer) direct aan de slag met digitale veiligheid. De Cyber Sessions worden gefaseerd aangeboden.

Tijdens de online sessies vertellen interessante sprekers over praktische zaken rondom digitale veiligheid: Waar begin je, hoe krijg je het bestuur mee, welke partners heb je nodig? Daarbij komt de 'Lokale cyberwegenkaart' van het CCV uitgebreid aan bod. Die maakt duidelijk welke rol de gemeente kan pakken, welke gevaren er op de weg zijn en waar de gemeente hulp kan inroepen. Daarnaast staat het 'Focusblad Digitale Veiligheid' centraal in de sessies. Dit is een aanvulling op het Kernbeleid Veiligheid. Hiermee ondersteunt de VNG gemeenten met het opnemen en uitwerken van het thema digitale veiligheid in het Integraal Veiligheidsplan.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer de sessies online staan, laat dan via het inschrijfformulier je gegevens achter. Als je bent ingeschreven ontvang je na de 5 sessies ook een digitale goodiebag met informatie en producten rondom digitale veiligheid. Voor meer informatie kijk op de site van het CCV.

ccv logo