clemens piena kandidaat

Maak nader kennis met kandidaat-bestuurslid Clemens Piena

Mijn naam is Clèmens Piena, 47 jaar en woonachtig in Oosterhout.
Daar ben ik ook wethouder namens de lokale partij Gemeentebelangen.

Over mij

Met mijn partner Mandy heb ik 3 kinderen(11, 14 en 18 jaar), ik probeer elke dag te sporten in de sportschool en ik ben daarnaast trainer/coach van een meiden voetbalelftal(MO17)
Mijn spaarzame vrije tijd breng ik door met gitaarspelen en potjes schaak.

In de periode voor mijn wethouderschap ben ik naast 4 jaar raadslidmaatschap werkzaam geweest bij Interpolis/Achmea in diversie functies in de IT-kolom.
(Van programmeur, functioneel ontwerper tot bedrijfsanalist en releasemanager). Nog ver daarvoor een jaar of 7 beroepsmilitair bij de Koninklijke Luchtmacht.

Motivatie

Met mijn aantreden als wethouder stapte ik een wereld binnen die in het geheel niet leek op waar ik vandaan kwam.
Als raadslid van een lokale politieke partij had ik geen toegang tot opleidingsprogramma's die sommige landelijke partijen wel aanbieden.

Lid worden van de wethoudersvereniging en het volgen van de opleiding politiek bestuurlijk management was voor mij een schot in de roos. In een speelveld van belangen waarin we dagelijks acteren was de onafhankelijkheid van de vereniging en breedte van de opleiding precies wat ik nodig had. Ook de onlangs gevolgde opleiding Bestuurlijk Leiderschap kwam op een prima moment (enkele jaren op dreef, en tijd voor een volgende stap in de ontwikkeling. De doorlopende intervisie sessies zijn een welkome afwisseling in de dagelijkse hectiek, en zorgen voor de broodnodige reflectie.

Naast de ondersteuning op het persoonlijk vlak volg ik, tot nu toe langs de zijlijn, de inspanning van de vereniging om de positie van de wethouder in het bestuurlijk landschap maar ook op de arbeidsmarkt te verbeteren. Ik ervaar dat de functie buiten gemeenteland ondergewaardeerd is, en dat dit er onder meer toe leid dat geschikte kandidaten zich niet beschikbaar stellen.
Dit ondermijnt naar mijn mening de kwaliteit van het openbaar bestuur.

Mooiste voorbeeld van het laatste was een gesprek met een goede vriend van me, universitair geschoold, leidinggevende functie bij een internationaal bedrijf, die heel serieus vroeg of wethouder in een stad met 56000 inwoners ook een fulltime functie was. Heel wat missiewerk te doen dus, en daar wil ik mij, in de rol van bestuurder van de wethoudersvereniging ook graag voor inzetten.

clemens piena kandidaat