Hoe pak jij het discriminatiebeleid aan?

Discriminatie en racisme is een thema dat de laatste tijd veel aandacht krijgt. Zo blijkt uit recent onderzoek van KIS dat er signalen zijn van institutioneel racisme bij gemeenten en zo kwam uitvoering aan bod in de media zoals in de Volkskrant en op de NOS. Eerder was er al commotie (bijvoorbeeld op de NOS) over dat slechts een derde van de gemeenten een antidiscriminatiebeleid heeft.

Ondanks deze zorgelijke berichten zijn er ook steeds meer gemeenten die wél werk maken van de aanpak van discriminatie. Zo liet de gemeente Utrecht bijvoorbeeld een uitgebreide antidiscriminatieagenda opstellen en liet een onderzoek uitvoeren naar institutioneel racisme in dienstverlening van de gemeente. En ook kleinere gemeenten gaan steeds vaker aan de slag met het thema.

Maar hoe kan je dat als wethouder vormgeven aan antidiscriminatiebeleid? In deze online cursus gaan we hiermee aan de slag. We leggen uit wat een antidiscriminatiebeleid zoal behelst en (ex)wethouders delen hun tips & tricks. Verder hebben we het over hoe je draagvlak creëert voor antidiscriminatiebeleid: hoe krijg je een meerderheid in de gemeenteraad achter dit thema? En hoe sluit je aan bij de verschillende politieke waardesystemen? Tot slot is er in deze cursus ook ruimte voor wethouders om onderling met elkaar uit te wisselen, hun ervaringen te delen en met elkaar mee te denken over het oplossen van knelpunten.

Met o.a. Janny Bakker-Klein, voorzitter Raad van Bestuur Movisie, Linda Voortman, wethouder Utrecht, Rabin Baldewsingh, de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme en Hanneke Felten, senior onderzoeker bij Movisie en KIS op het effectief tegengaan van discriminatie.

disabledandhere 014 258147e8
Foto: https://affecttheverb.com/disabledandhere

Inschrijven

Jouw gegevens

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier.

Let op: U bent als wethouder niet automatisch lid. Lees hier meer over het lidmaatschap, inschrijving en de voordelen.