Vergroot je bestuurlijke verbindingskracht

Als bestuurder functioneer je in verschillende krachtenvelden. In die kleinere en grotere arena's sta je ergens voor. Hoe je er dan letterlijk bij staat bepaalt voor een belangrijk deel je impact, geloofwaardigheid en verbindingskracht.

Houding, stem en gezicht hebben daarbij meer invloed dan je in eerste instantie zou denken.

We bieden je handvatten om meer vorm te geven aan waar je voor staat, waar je van bent en wie je bent. Daarmee win je aan zeggingskracht, invloed en geloofwaardigheid. Je toon, timing, blik of houding kunnen het verschil maken tussen goed of slecht op camera overkomen. Tussen succes of falen. Tussen draagvlak of weerstand. Tussen duidelijk zijn of dwingend. Tussen net niet handig reageren bij de Raad of ze juist mild stemmen. Tussen die ene belangengroep méé of tegen je krijgen. Tussen in het zadel blijven of net de bocht uit vliegen.

Hoe is jouw verbale en non-verbale impact?

Na ons programma weet je precies wat je uitstraalt en hoe je overkomt op publiek, verbaal en non-verbaal. Door inzicht in hoe dit bij jou werkt, neemt de flexibiliteit van je stijlen toe. Je blijft beter in verbinding met waar je voor staat als mens en bestuurder en daardoor ook met anderen.

Vergroot je succes als bestuurder en verbinder

Wie grip heeft op de eigen stem en lichaamstaal, kan in alle gevallen congruent communiceren en verbinden. Ook als het spannend wordt. Goede onderlinge communicatie - met raad, ambtenaren en burgers - voorkomt onnodige misverstanden, blunders, conflicten en reputatieschade. En het vergroot de geloofwaardigheid, daadkracht en positieve impact. Juist nu, met de verkiezingen van 2022 in beeld, betekent investeren in je non-verbale communicatie, investeren in je succes als bestuurder en verbinder.

1-daagse training - Vergroot je impact

Een helder beeld van je eigen non-verbale impact waardoor je meer grip krijgt op onderhandelingen en de kwaliteit van je performance.

Trainers:

 • Josanne Toussaint en André de Jong;
 • Gasttrainer: Jeroen van Gool, directeur Wethoudersvereniging.

Inhoud training

 • Bestuursstijlen test inclusief rapportage;
 • Oefeningen en opdrachten om de impact van je non-verbale gedrag te ervaren en snappen;
 • Reflecties op de eigen stijl;
 • Transfer naar de dagelijkse praktijk;
 • Observaties en waarnemingen van je impact.

Resultaat

Na de 1-daagse training:

 • Heb je een helder beeld van je eigen non-verbale impact waardoor je meer grip krijgt op onderhandelingen en de kwaliteit van je performance.
 • Heb je een beeld van waar je persoonlijke kansen liggen op meer impact zodat je weet hoe communicatieve kracht kan groeien.
 • Herken je welke verschillende communicatie - stijlen er zijn en welk non-verbaal gedrag hier bij hoort.
 • Kan je beter en sneller inspelen op het gedrag van de ander.

Josanne Toussaint

Is non-verbaal expert op het gebied van stem, spraak, presentatie en inter-persoonliike communicatie. Coach van politici, managers, docenten en bestuurders.
www.instituutwijs.nl

André de Jong

Is non-verbaal expert op het gebied van houding, beweging, gezichtsexpressie en adem. Ontwikkelaar van de Impact Indicator en coach en trainer van politici, directies, trainers en bestuurders.
www.academium.nl

Kosten

 • Voor leden: € 225,00 excl. BTW;
 • Niet-leden: € 795,00 excl. BTW.
AdobeStock 167402037

Inschrijven

Wat doen we?