Overtuig de raad

De openbare vergaderingen met de raad bieden veel uitdagingen. In het debat is het belangrijk om constructief samen te werken, begrip te hebben voor elkaars standpunten en ieders rol en positie te versterken. Met de training 'Overtuig de raad' kunnen wethouders stap voor stap hun vaardigheden verbeteren om effectief te communiceren en beter samen te werken met de raad. Slim anticiperen, een sterk verhaal houden, overtuigend reageren op vragen en interrupties, en mee-regisseren zijn de kern van onze training. Elk onderdeel gaat gepaard met een of meer fragmenten, persoonlijke feedback en tips.

Programma
11.30 – 15.00 uur:

 • Wil de wethouder meer of minder debat?
  · Voorkom gedoe met een sterke rolverdeling
  · De wethouder begint: wat zeg je wel, wat niet?
  · De wethouder reageert: waarop wel, waarop niet?
  · Nee-zeggen tegen de raad
  · Op de Hot Chair: hoe blijf je uit het defensief?

  Reken op een levendige training. Door de vele voorbeelden en door flink te oefenen bereiken we niet alleen dat jij meer houvast krijgt, maar leer jij ook de eigen sterke punten en persoonlijke stijl optimaal te gebruiken.

Over de trainer
Peter van der Geer is sparring partner van talrijke bestuurders en enthousiast bepleiter van meer overtuigingskracht in de politiek. Hij is partner bij Debat.NL, dat actief is in meer dan 100 gemeenten. Peter is sinds jaar en dag ook trainer voor het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Hij is auteur van Overtuigend Debatteren (10de druk) en Hoe vang ik een rat? (> 25.000 exx).

Huiswerk om te vermelden in de bevestiging naar deelnemers
Kun je 1 of 2 debatfragmenten (bijv. Notubiz-link) uit de afgelopen maanden in sturen naar mij. De trainer bekijkt deze fragmenten tevoren, analyseert ze op effectief debatteren en gebruikt ze in de training.

Kosten

 • Voor leden: € 175,00 excl. BTW
 • Voor niet-leden: € 475,00 excl. BTW
ezgif 1 a72fcb5365

Inschrijven

Jouw gegevens

Bent u lid van de vereniging? Log dan eerst in.
Niet-leden kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier.

Let op: U bent als wethouder niet automatisch lid. Lees hier meer over het lidmaatschap, inschrijving en de voordelen.

Wat doen we?